Trump es declara "no culpable" dels 37 càrrecs federals en contra seua

L’exmandatari atribueix l'acusació a una "gran caça de bruixes" impulsada per Biden

L'expresident dels EUA Donald Trump en la seua arribada a Florida
L'expresident dels EUA Donald Trump en arribar a Florida / Justin Lane (Efe)

L'expresident dels Estats Units Donald Trump ha arribat al tribunal de Miami, on aquest dimarts serà la primera audiència d'un procés judicial en el qual haurà de respondre per 37 càrrecs federals en contra seua. Trump s'ha declarat "no culpable" dels 37 càrrecs federals que té.

Tal com han mostrat les imatges de les televisions nord-americanes, al voltant de les 13:30 hores de la vesprada (17:30 GMT), una caravana de vehicles que transportava Trump ha eixit del Trump National Doral Miami, hotel on l'expresident ha passat la nit i en el qual s’han concentrat grups de seguidors.

L’exmandatari atribueix l'acusació que dirigeix el fiscal especial Jack Smith a una "gran caça de bruixes" llançada pel president actual dels EUA, el demòcrata Joe Biden i que respon a una campanya "d’interferència electoral", com ha reiterat aquest dimarts en la seua xarxa social.

Els altres càrrecs que enfronta Trump són per conspiració per a obstruir la justícia, ocultació de manera "corrupta" d'un document o registre i ocultació d'un document en una investigació federal. Segons el document de 49 pàgines que recull l'acusació, els delictes més greus que s'imputen a Trump estan penats amb un màxim de vint anys de presó i multes que arriben a 250.000 dòlars (232.500 euros).

La investigació, que lidera el fiscal especial Jack Smith, la van iniciar agents de l'FBI el 2022 arran d'un registre a Mar-a-Lago, la casa de Trump a Florida. Hi van trobar més d’11.000 documents oficials, entre els quals hi havia un centenar de catalogats com a secrets o "ultrasecrets".

La Casa Blanca es defén de les acusacions de l'expresident

Davant les acusacions de Trump, la Casa Blanca ha reiterat que el president dels EUA, Joe Biden, no ha estat involucrat de cap manera en els processos judicials que afronta l'exmandatari. "Ell no hi ha estat involucrat. El president sempre ha sigut molt, molt clar. El Departament de Justícia és independent", ha apuntat la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, en una roda de premsa.

Jean-Pierre s'ha tornat a negar a comentar res del cas i ha mantingut la política de la Casa Blanca i el govern estatunidenc de "respectar el Departament de Justícia": "Deixen-los fer el seu treball", ha apuntat.

També et pot interessar

stats