L'explosió d'un camió provoca un incendi al pont que uneix Crimea amb Rússia

La infraestructura, una important ruta de subministrament logístic per a les forces russes que ocupen el sud d'Ucraïna, ha quedat parcialment danyada

Vista del foc produït al pont Kerch a Crimea
Vista del foc produït al pont Kertx a Crimea / Stringer (Reuters)

Un camió ha explotat en el pont de Kertx, que enllaça Rússia amb Crimea, i ha provocat l'incendi de set tancs de combustible d'un tren que es movia en direcció a l'annexionada península ucraïnesa, deixant la infraestructura parcialment danyada, segons ha informat aquest dissabte el Comité Nacional Antiterrorista de Rússia (NAC).

D'acord amb aquesta agència russa, "va haver-hi un col·lapse parcial de dos trams de la part automobilística del pont". L'arc sobre la part navegable no ha patit danys i tampoc s'han comptabilitzat ferits o morts.

El president rus, Vladímir Putin, ja ha instruït al primer ministre rus, Mikhaïl Mixustin, que establisca una comissió "per a esbrinar les causes de l'incident i eliminar les conseqüències al més prompte possible".

Per la seua part, l'assessor del governador de Crimea ha advertit que estan circulant "moltes informacions enemigues falses" sobre l'incident, per la qual cosa ha demanat només fer cas a la "informació oficial".

Per al Kremlin, un atac contra el pont de Crimea seria "una línia roja que no permetria passar sense resposta", segons han repetit en diverses ocasions des de la Presidència i el Ministeri de Defensa.

El pont de Crimea és considerat una important ruta de subministrament logístic per a les forces russes a Crimea i al sud de la Ucraïna ocupada per Rússia. L'estructura, de 19 quilòmetres de longitud, comprén una via de transport ferroviari i una autovia. Inaugurat pel president rus el 2018, es tracta d'una de les obres d'infraestructura crucials de la península des de la seua incorporació a Rússia el 2014.

Troben més de 200 cossos en fosses comunes a Liman, a l'est d'Ucraïna

Treballs en una fossa comuna declarada pel govern ucraïnés a la ciutat de Liman, a la regió de Donestk
Treballs en una fossa comuna declarada pel govern ucraïnés a la ciutat de Liman, a la regió de Donestk / Pavlo Kirilenko

Les autoritats ucraïneses han elevat a més de 200 la xifra de cossos trobats en fosses comunes en la recentment "alliberada" ciutat de Liman, a la regió de Donestk, que s'uneix així a Butxa, Izium o Mariúpol com a poblacions on s'han descobert sepultures de civils després de l'expulsió de les tropes russes.

Segons ha destacat en el seu compte de Telegram el governador militar de la regió de Donetsk, Pavlo Kirilenko, actualment es té coneixement de dues fosses comunes massives a Liman, de les quals una té 200 tombes de civils. Per la seua part, el cap del Departament de Policia de Patrulla de la Policia Nacional d'Ucraïna, Ievhen Zhukov, ha explicat que han trobat famílies senceres enterrades en la fossa comuna, inclosos xiquets nascuts entre els anys 2019 i 2021.

En una altra zona es troba la segona fossa comuna en la qual, segons les dades operatives, pot haver-hi tant víctimes militars com civils. No obstant això, el nombre exacte de cossos encara es desconeix.

"Els agents estan investigant aquests llocs i prompte començaran el procés d'exhumació", ha detallat Kirilenko, qui ha demanat a la gent que s'abstinga de comentar el nombre de persones enterrades i les causes de la mort "fins a les conclusions finals dels experts".

Del total de cossos trobats, 21 han sigut identificats i enterrats al cementeri de la ciutat de Sviatohrisk. "Que descansen en pau. Els russos seran castigats per cada vida humana destruïda, mutilada i arrabassada", ha sentenciat el governador militar de la regió de Donetsk.

També et pot interessar

stats