Els soldats russos mantenen rodejades les tropes ucraïneses a Severodonetsk

Rússia ha perdut ja 40.000 soldats, "més que en qualsevol guerra", segons Zelenski

Un soldat entrega una bandera a la mare del soldat ucraïnés mort Volodimir Dmytras (28), a Novyi Vytkiv (Ucraïna).
Un soldat entrega una bandera a la mare del soldat ucraïnés mort Volodímir Dmitras (28), a Novii Vitkiv (Ucraïna) / Orlando Barría (Efe)

L'exèrcit rus, amb el suport de l'artilleria, ha aconseguit assaltar l'estratègica ciutat de Severodonetsk, a l'est d'Ucraïna, i manté rodejades a les tropes ucraïneses que queden en la zona, segons l'últim informe de l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna.

En la seua ofensiva, que podria donar als russos el control de tota la regió de Lugansk, "l'enemic ha tingut un èxit relatiu", perquè no ha expulsat del tot les tropes ucraïneses i, per això, "la lluita continua", assegura l'exèrcit ucraïnés en la seua pàgina de Facebook.

Així, els russos se centren en operacions ofensives per a envoltar les tropes ucraïneses en les àrees de Severodonetsk i la pròxima Lissitxansk, i per a bloquejar les rutes logístiques des de Bakhmut.

"Els invasors van traslladar més de 80 unitats d'armes i equip militar, inclosos vehicles blindats pesats i sistemes d'artilleria, cap a Kreminnà i Starobilsk, prop de Severodonetsk", indiquen. Amb aquest armament, els ucraïnesos reconeixen que les tropes locals han hagut de deixar el centre de la ciutat.

A la regió de Khàrkiv, veïna de Donetsk, els russos han dut a terme operacions d'assalt en direcció a Ternove i han minat possibles rutes d'avanç de les unitats ucraïneses en l'àrea de Petrivka.

En direcció a Sloviansk, un altre dels objectius de Moscou a la regió de Donestk, "les unitats enemigues han centrat els seus esforços a assaltar Dolina i Bohoroditxne, però no van tindre èxit", precisa l'Estat Major.

L'exèrcit rus bloqueja a més la navegació civil en la part nord-oest del mar Negre, denúncia el comunicat.

Els russos han perdut 40.000 soldats

Rússia ha pogut perdre des de l'inici de la guerra més de 40.000 soldats, unes xifres que superen les de qualsevol altre conflicte armat en què ha participat Moscou, segons assegura el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, en un vídeo difós aquesta nit. "No han perdut tants soldats en cap altra guerra en moltes dècades".

Segons ha dit, l'exèrcit rus està tractant de desplegar tropes de reserva en el Donbass. "Però de quines reserves poden parlar en aquest moment?", s'ha preguntat. En la seua opinió, "els generals russos consideren la seua gent simplement carn de canó, que necessiten per a assegurar-se que ens superen en nombre, en personal militar, en equip militar".

El Donbass, a l'est d'Ucraïna i que inclou les regions prorusses de Donestk i Lugansk, és el focus actual dels atacs russos que tenen l'ajuda de guerrilles afins a Moscou.

Zelenski ha explicat que les "batalles més feroces es lliuren actualment a Severodonetsk, on els ucraïnesos estan "lluitant per cada centímetre de terra". Les forces d'ocupació russes també estan avançant sobre Lissitxansk, Bakhmut i Sloviansk, tres poblacions clau d'aquesta regió, ha admés el mandatari.

També et pot interessar

stats