Ucraïna no escatimarà esforços per a alliberar els tres estrangers condemnats a mort a Donetsk

L'exèrcit ucraïnés assegura que les forces russes s'estan retirant de Lugansk, mentre persisteix "la lluita feroç" a Severodonetsk

Els britànics Aiden Aslin, Shaun Pinner i el marroquí Brahim Saadoun capturats per les forces russes a Ucraïna i condemnats a mort
Els britànics Aiden Aslin, Shaun Pinner i el marroquí Brahim Saadoun capturats per les forces russes a Ucraïna i condemnats a mort / Reuters

Un tribunal de l'autoproclamada República Popular de Donetsk, una zona prorussa d'Ucraïna, ha condemnat a mort tres combatents estrangers units a les tropes de Kíiv. Són dos britànics i un marroquí, als quals acusa de ser "mercenaris".

Els tres recorreran el veredicte, que han escoltat tancats dins d'una gàbia, i amb el cap rapat, segons les imatges publicades per diversos mitjans. Es dona la circumstància que dos dels acusats s'havien declarat no culpables i posteriorment van canviar l'al·legat.

El Regne Unit ha qualificat el procés contra els acusats de "farsa judicial" i ha demanat que es respecten els drets dels presoners sota la Convenció de Ginebra.

El Ministeri d'Exteriors d'Ucraïna va afirmar aquest dijous que no escatimarà esforços per a aconseguir l'alliberament dels tres soldats estrangers condemnats aquest dijous a mort.

Les províncies de Donetsk i Lugansk, a la regió del Donbass, són escenari d'una guerra entre els separatistes prorussos i l'exèrcit d'Ucraïna des del 2014. Ací s'estan produint ara, avançat el quart mes d'invasió, els enfrontaments més cruents pel control de la ciutat de Severodonetsk, la més important de la regió de Lugansk, que roman encara fora del control dels russos.

Retirada de Lugansk i forts enfrontaments a Severodonetsk

L'exèrcit ucraïnés assegura que les forces russes que actuen a la regió independentista de Lugansk, a l'est d'Ucraïna, s'estan retirant d'algunes zones, mentre persisteix "la lluita feroç" a Severodonetsk, enclavament estratègic de la veïna Donestk.

Serhii Haidai, cap de l'Administració Militar de la regió de Lugansk ha dit que "els russos també han retirat les tropes buriates (minoria ètnica russa) que els quedaven a Severodonetsk perquè són significativament més febles que les tropes ucraïneses".

En aquesta població s'està lliurant una dura batalla que pot permetre als russos controlar tota la zona prorussa del Donbass, fronterera amb el seu país.

Encara que els militars ucraïnesos continuen resistint en algunes zones de la ciutat, el mateix govern de Kíiv ha reconegut que les tropes russes són superiors en nombre i capacitat.

També et pot interessar

stats