Continua el foc de morters i llançacoets russos per a fer caure Severodonetsk

L'exèrcit rus intensifica els seus atacs sobre les posicions que encara mantenen els ucraïnesos en un enclavament estratègic per a controlar tot el Donbass

Soldats ucraïnesos caminen per la carretera prop de la ciutat de Soledar, a la regió de Donetsk, Ucraïna
Soldats ucraïnesos caminen per la carretera prop de la ciutat de Soledar, a la regió de Donetsk, Ucraïna / Gleb Garanich (Reuters)

L'exèrcit rus ha intensificat els seus atacs sobre les posicions que encara mantenen els ucraïnesos en Severodonetsk, a l'est d'Ucraïna, un enclavament estratègic que podria donar la clau per a controlar tot el Donbass.

Segons l'informe diari publicat per l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna en Facebook, els russos han utilitzat en la zona en les últimes hores morters, artilleria i llançacoets múltiples.

A més de Severodonetsk, els atacs russos també han afectat altres poblacions pròximes, en la mateixa regió de Donetsk, com Lissitxansk, Privillia, Ustinivka, Hirske i Katerinivka.

També a Donetsk, "a més de disparar artilleria al llarg de la línia de contacte, va llançar un atac amb míssils prop de la ciutat de Kramatorsk", assenyalen les fonts. El comunicat castrense indica que els atacs es van dirigir, sobretot, a destruir infraestructures de la zona.

Encara que els ucraïnesos al·leguen que, en alguns punts d'aquesta regió, els soldats locals tracten de resistir i han aconseguit algunes retirades de l'enemic, les autoritats de Kíiv han reconegut la superioritat dels russos en aquesta zona on els focus de resistència són cada vegada més febles.

Els russos també estan focalitzant els seus atacs amb morters i contra la infraestructura civil en la zona de Txerníhiv, al nord de Kíiv, i a la regió de Sumi, a l'est del país.

A Khàrkiv, la segona ciutat en importància d'Ucraïna i capital de la regió del mateix nom, els russos continuen minant la zona per a impedir els contraatacs ucraïnesos.

Durant les últimes 24 hores, els ucraïnesos han rebutjat set atacs enemics en les direccions de Donetsk i Lugansk, i han destruït tres tancs enemics, dos vehicles blindats i quatre vehicles més. Les unitats de defensa aèria han derrocat sis vehicles aeris no tripulats Orlan-10.

Segons la informació disponible, el personal de la 15a brigada separada d'infanteria motoritzada del segon exèrcit d'armes combinades del districte militar central rus va patir pèrdues significatives en els combats en el territori d'Ucraïna, al voltant de 800 efectius morts i uns 400 ferits.

També et pot interessar

stats