Les forces ucraïneses s'atrinxeren a la planta d'Azovstal i l'aeroport de Severodonetsk

Severodonetsk és una ciutat estratègica que els russos tracten de prendre i que els permetria controlar tota la regió de Donetsk, on també actuen guerrilles prorusses

Militars ucraïnesos disparen un projectil des d'un obús M777 a la regió de Donetsk, Ucraïna / Reuters
Militars ucraïnesos disparen un projectil des d'un obús M777 a la regió de Donetsk, Ucraïna / Stringer (Reuters)

Els enfrontaments armats entre russos i ucraïnesos en l'estratègic enclavament de Severodonetsk, a la regió oriental de Donetsk, continuen lliurant-se carrer per carrer amb pèrdues en els dos bàndols, segons ha reconegut l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna en el seu compte de Facebook.

Severodonetsk és una ciutat estratègica que els russos tracten de prendre des de fa diversos dies i que els permetria controlar tota la regió de Donetsk, on també actuen guerrilles prorusses.

En aquesta regió, que va arribar a autoproclamar-se al costat de la veïna Lugansk república independent, a més dels bombardejos d'artilleria, els russos han llançat en les últimes hores atacs des d'avions i helicòpters.

Les forces ucraïneses s'han atrinxerat a la planta d'Azovstal i l'aeroport de Severodonetsk, ciutat clau per al control de Lugansk, després de ser expulsades per l'exèrcit rus de la zona residencial, segons ha informat Rodión Miroshnik, l'"ambaixador" a Rússia de l'autoproclamada república popular de Lugansk en el seu canal de Telegram.

Segons Miroshnik, també s'ha detectat la presència de grups ucraïnesos en les instal·lacions purificadores d'aigua de la ciutat i a Lesnaya Dacha, prop de la planta química d'Azot.

El representant de Lugansk ha assenyalat que els afores de Severodonetsk estan pràcticament sota control de les tropes russes, que ja combaten a més a la veïna Lisichansk.

Al nord d'aquesta zona, a la regió de Khàrkiv, la capital de la qual és la segona ciutat d'Ucraïna, els russos han minat grans àrees del territori en la ruta que usen per a la seua ofensiva les forces armades d'Ucraïna cap a la localitat de Rubizhne.

Rússia manté captius 2.500 presos d'Azovstal

El govern de Moscou, manté captius uns 2.500 soldats presos a l'acereria d'Azovstal, a la ciutat costanera ucraïnesa de Mariúpol, quan la ciutat va ser presa totalment pels russos, segons ha informat el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski.

Zelenski agraeix els segells emesos a Espanya

El president Ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha agraït al govern espanyol la recent emissió d'un segell postal en suport del seu país que, segons ha dit, "representa un símbol de l'atenció que genera la nostra lluita en el món".

En un discurs publicat, Zelenski es refereix al segell dissenyat pel servei de correus espanyol en suport dels ucraïnesos denominat "Espanya amb Ucraïna" i que ha sigut adornat amb els colors blau i groc que es corresponen amb la bandera d'aqueix país.

El segell, que també porta els logotips oficials dels serveis de correus de tots dos països, ha tingut, de moment, una tirada de 640.000 exemplars.

També et pot interessar

stats