Kíiv registra fortes explosions després de setmanes de calma

Putin ha advertit aquest diumenge que les forces armades russes atacaran "nous objectius si Ucraïna rep míssils de llarg abast"

Columnes de fum després d'un atac sobre edificis de Kíiv, aquest diumenge
Columnes de fum després d'un atac sobre edificis de Kíiv, aquest diumenge / STRINGER (Reuters)

L'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkló, i l'Estat Major ucraïnés han informat aquest diumenge de fortes explosions a la capital ucraïnesa i els voltants, en concret als barris de Dàrnitsia i Dnipró, a l'oest de la ciutat. Segons Klitxkló, una persona ha resultat ferida i l'han hagut de traslladar a un hospital, però no hi ha hagut morts.

La localitat de Brovari, als afores de Kíiv també s'ha vist afectada per atacs amb míssils, però encara no està clara la dimensió dels danys causats. En les xarxes socials circulen imatges i vídeos d'incendis i columnes de fum. En els vídeos se senten també explosions. Es tracta de l'atac més fort que ha patit la capital ucraïnesa des de fa diverses setmanes.

Al començament de la guerra Kíiv va ser el blanc de forts atacs, però posteriorment l'ofensiva russa s'ha concentrat a les regions de Donetsk i Lugansk, cosa que s'ha reinterpretat com una revisió dels objectius de la invasió.

Segons alguns analistes, inicialment, la meta de Vladímir Putin era arribar fins a Kíiv en una guerra ràpida i imposar un govern titella. Davant la resistència ucraïnesa, les accions es van concentrar a l'est del país i es creu que l'objectiu ara és el control total de Lugansk i Donetsk.

Putin: "Atacarem nous objectius si Ucraïna rep míssils de llarg abast"

Aquest diumenge Putin ha assegurat que les Forces Armades russes atacaran nous objectius si Occident subministra a Ucraïna míssils de llarg abast.

"Si arriben a subministrar-ne, traurem les conclusions apropiades i usarem les nostres armes, que no ens en falten, per a atacar els objectius que fins ara no hem atacat", ha assenyalat en una entrevista amb el Primer Canal de la televisió pública russa.

Putin ha fet aquest advertiment després que la Casa Blanca ha anunciat oficialment un nou paquet d'ajuda militar a Ucraïna per valor de 700 milions de dòlars, que inclou llançadores múltiples de míssils Himars amb un abast de 70 quilòmetres.

També et pot interessar

stats