Els sistemes de verificació de dades desmenteixen Trump

Algunes de les afirmacions del president nord-americà a l'Estat de la Unió han sigut verificades pels sistemes de 'fact check' dels mitjans.

VÍDEO | Els sistemes de verificació de dades desmenteixen Trump

Durant el seu discurs sobre l'Estat de la Unió, el president dels Estats Units, Donald Trump, va incórrer en diverses falsedats, enganys o exageracions segons els sistemes de verificació de dades, coneguts popularment com a fact check, dels mitjans de comunicació estatunidencs.

Trump va afirmar davant el Congrés que des de la seua arribada a la Casa Blanca s'han creat 5,3 milions de llocs de traball, 600.000 d'ells industrials. Dades oficials recollides per The New York Times indiquen que les ocupacions creades han sigut de 4,9 milions, 454.000 de les quals en el sector industrial. Es tracta d'un ritme comparable amb un període de dos anys durant la presidència de l'expresident Barack Obama.

El president també va dir que l'economia estatunidenca és "la més pròspera del món", però la Xina, l'Índia, Lituània, Polònia i fins i tot Grècia creixen el doble de ràpid que els Estats Units.

Quant al discurs feminista, Trump es va congratular per "tindre més dones treballadores que mai" al seu país, però aquesta afirmació va ser enganyosa, ja que, segons les dades oficials utilitzades pel diari americà, el percentatge de dones amb treball és del 55,2%, mentre que en 2000 es va aconseguir un pic del 58%.

El president americà també va assenyalar en el seu discurs que abans de la construcció d'un mur amb Mèxic, la ciutat fronterera d'El Paso es considerava "una de les més perilloses del país" per les seues taxes de violència "extremadament altes". No obstant això, El Paso no ha estat mai entre les ciutats més perilloses dels Estats Units.

També et pot interessar

stats