Sánchez i Zelenski participen en l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN

Aquest dilluns s’avaluarà l'aplicació de les decisions que es van adoptar el passat juny

El Secretari General de l'OTAN, Jens Stoltenberg i el president espanyol, Pedro Sánchez a la Cimera de l'OTAN del passat juny
El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, i el president espanyol, Pedro Sánchez, en la cimera de l'OTAN del passat juny / A. Ortega (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg i a través de videoconferència el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, participen aquest dilluns en l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN, que té lloc a Madrid.

269 parlamentaris dels trenta països membres i un centenar de membres de quinze països associats han participat en la 68a sessió anual d’aquesta assemblea, que va donar el tir d’eixida aquest dissabte i en la qual s’avalua l'aplicació de les decisions que va adoptar l'OTAN en la cimera del passat mes de juny, també a Madrid.

El nou concepte estratègic que va eixir d’aquella cita, el suport a Ucraïna i la resposta a l'amenaça de Rússia són els eixos principals de la cita.

Durant el cap de setmana s'han reunit a porta tancada les comissions de l'Assemblea que han elevat al ple les propostes de resolució sobre els temes debatuts. Els titulars dels ministeris d'Economia i Transformació Digital, d'Afers Estrangers, de la Presidència, de Defensa i de Ciència del govern espanyol han participat en aquestes sessions.

També et pot interessar

stats