Morant confia que la Fiscalia i el Tribunal Suprem unifiquen criteris per a aplicar la llei del 'només sí és sí'

La ministra ha participat aquest diumenge en la cimera interparlamentària que l'OTAN fa a Madrid

La ministra Diana Morant participa en la cimera interparlamentària de l'OTAN aquest diumenge
La ministra Diana Morant participa aquest diumenge en la cimera interparlamentària de l'OTAN / NATO Press

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, confia que la Fiscalia i el Tribunal Suprem unifiquen criteris per a aplicar la llei de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com la llei del només sí és sí, "perquè es tracta d'una qüestió jurídica".

Després de participar en la segona sessió de la 68a Assemblea Parlamentària de l'OTAN, que reuneix vora 300 parlamentaris a Madrid, Morant també ha volgut deixat clar que el Govern actuarà sempre per a protegir les dones víctimes del masclisme.

"Que no tinga ningú cap dubte que, amb la llei i la seua aplicació, actuarem per a continuar ampliant la protecció de les dones", ha dit, després d'indicar que ara el debat està en mans de la jurisprudència, "que l'han de generar els jutges".

"Volem veure com la Fiscalia i el Tribunal Superior conjuminen criteris per a l'aplicació de la llei, i per a qualsevol cosa el Govern d'Espanya respondrà, perquè aquesta llei venia a millorar els drets i la protecció de les dones", ha ressaltat.

Després de la polèmica que ha generat la revisió a la baixa d'algunes condemnes i després de les crítiques del PP i Vox, que demanen la dimissió de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, la titular de Ciència i Innovació ha reiterat que els populars poden donar "poques lliçons", perquè "no han fet res i segueixen sense fer res pels drets de les dones i la seua protecció".

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha exigit aquest dissabte a l'executiu central "millor legislació penal", després de qualificar la llei de "nyap legal", i hui la ministra de Ciència li ha recordat que el seu partit "ha signat un acord de govern amb la ultradreta a Castella i Lleó i el primer que ha fet és carregar-se el concepte de violència masclista".

Intensificar la ciberseguretat 

En la intervenció, la ministra ha incidit en la importància d'impulsar la col·laboració internacional en matèria de ciència i innovació i ha subratllat la importància que els països membres de l'OTAN intensifiquen els treballs en ciberseguretat i innovació tecnològica perquè "són palanques de futur". 

“Estem enfrontant-nos a crisis globals i un exemple va ser la pandèmia, però també n'hi ha altres com la crisi climàtica... i l'espai europeu i internacional és clau per a treballar aquests reptes que són globals", ha assenyalat.

La ministra ha explicat que el ciutadà ha de ser conscient que utilitza diàriament fins a 200 satèl·lits quan encén la tele, la ràdio o usa el mòbil i, encara que l'espai dona grans oportunitats, també hi ha amenaces.

"La ciberseguretat s'ha d'abordar, perquè ara mateix tots vivim connectats. És un repte col·lectiu", ha apuntat, després d'alertar que existeix una "guerra virtual" que pot posar "en escac infraestructures importants", com aeroports o infraestructures energètiques.

També et pot interessar

stats