Madrid acull una cimera interparlamentària de l'OTAN

S'allargarà fins dilluns i entre els convidats està el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, que hi participarà per videoconferència

Imatge d'arxiu d'Stoltenberg i Sánchez durant la passada cimera de l'OTAN a Madrid
Imatge d'arxiu de Stoltenberg i Sánchez durant la passada cimera de l'OTAN a Madrid / Europa Press

Madrid acull des d'aquest dissabte i durant els pròxims tres dies la 68a Sessió Anual de l’Assemblea Parlamentària de l’OTAN, una cita que comptarà amb la participació del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, cinc ministres i el secretari general de l'Aliança, Jens Stoltenberg. A més, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, també hi participarà mitjançant videoconferència.

Durant aquesta trobada 269 parlamentaris dels 30 països membres i un centenar de membres de 15 països associats avaluaran l'aplicació de les recomanacions de l'Assemblea en les decisions que va adoptar l'OTAN en la cimera que es va celebrar el mes de juny passat també a Madrid en relació amb el nou Concepte Estratègic, el suport a Ucraïna i la resposta a l'amenaça de Rússia.

Les sessions, que comencen aquest dissabte, comptaran amb la participació de diversos membres del govern espanyol, entre ells la vicepresidenta primera del govern i ministra d'Economia i Transformació Digital, Nadia Calviño; el ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares; el ministre de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños; la ministra de Defensa, Margarita Robles; i la ministra de Ciència, Diana Morant.

El plat fort de les jornades serà el dilluns amb la sessió plenària, en la qual prendran la paraula els presidents del Senat, Ander Gil, i del Congrés, Meritxell Batet. A més, intervindrà el president del govern, Pedro Sánchez, el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, i la viceprimera ministra d'Integració Europea i Euroatlàntica d'Ucraïna, Olha Stefaníxina, a qui l'Assemblea condecorarà amb el segon premi anual Dones per la Pau i la Seguretat.

Fort desplegament de seguretat

Tant el Ministeri de l'Interior com l'Ajuntament de Madrid han previst un reforç del desplegament de seguretat per a la cita, que, segons fonts policials, comptarà amb aproximadament 1.000 agents de Policia Nacional de diferents especialitats. També el consistori de la capital ha dissenyat un dispositiu de seguretat amb 140 agents de la Policia Municipal.

Així i tot, aquestes xifres queden lluny dels 10.000 agents que van participar en la cimera del mes de juny, quan es van reunir a Madrid tots els líders internacionals.

També et pot interessar

stats