Sánchez arriba a Kíiv per a reunir-se amb Zelenski i expressar el suport a Ucraïna

“Estarem al costat d'Ucraïna i de la seua gent fins que la pau torne a Europa”, ha destacat el president un dia abans de complir-se un any de la invasió militar russa

Sánchez realitza una ofrena floral als caiguts en la guerra durant la visita al barri d'Irpin, a Butxa, prop de Kíiv, Ucraïna
Sánchez realitza una ofrena floral als caiguts en la guerra durant la visita al barri d'Irpin, a Butxa, prop de Kíiv, Ucraïna / Borja Puig de la Bellacasa (Moncloa)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha arribat a primera hora del matí d'aquest dijous amb tren a Kíiv per a reunir-se amb el seu homòleg ucraïnés, Volodímir Zelenski, i transmetre el suport d'Espanya a Ucraïna, un dia abans que es complisca un any del començament de la invasió militar russa.

“Torne a Kíiv un any després de l'inici de la guerra”, ha escrit Sánchez en el seu compte de Twitter. “Estarem al costat d'Ucraïna i de la seua gent fins que la pau torne a Europa”, va agregar el governant, que va publicar un vídeo on se'l veu baixant del tren i caminant per l'andana de l'estació de la capital ucraïnesa.

Es tracta de la segona visita de Sánchez a Ucraïna des del començament de la invasió, que ja va viatjar a Ucraïna l'abril de l'any passat.

El titular del govern espanyol és el tercer mandatari estranger que visita Kíiv aquesta setmana, després que el president dels Estats Units, Joe Biden, i la cap del govern italià, Giorgia Meloni, visitaren Kíiv dilluns i dimarts.

A Sánchez l'han rebut a l'estació de Kíiv el viceministre ucraïnés d'Afers Estrangers, l'ambaixador d'Ucraïna a Madrid i l'ambaixador d'Espanya a Ucraïna.

En els seus viatges a Ucraïna, els mandataris estrangers solen visitar les localitats de Butxa i Irpín, situades prop de la capital i en les quals les forces russes van cometre, al principi de la invasió, greus abusos contra la població civil que han sigut qualificats de crims de guerra per la comunitat democràtica internacional.

El viatge de Sánchez té lloc l'endemà que la ministra de Defensa, Margarita Robles, anunciara que Espanya enviarà sis carros de combat Leopard a Ucraïna, que espera comptar amb aquests blindats de fabricació alemanya per a fer front a l'ofensiva russa i recuperar la iniciativa en la guerra.

També et pot interessar

stats