Rússia celebra amb un multitudinari míting-concert l'aniversari de la guerra a Ucraïna

Unes 200.000 persones assisteixen en l'estadi Lujnikí de Moscou a l'acte de suport a la campanya militar russa titulat "Glòria als defensors de la pàtria"

Milers de russos omplin l'estadi a Moscou
Milers de russos omplin l'estadi Lujnikí a Moscou / Twitter: @VALERIEinNYT

Unes 200.000 persones assisteixen aquest dimecres en l'estadi Lujnikí de Moscou al míting i concert en suport de la campanya militar russa a Ucraïna, que se celebra en vespres del primer aniversari de l'inici de la contesa el 24 de febrer.

A l'acte, titulat Glòria als defensors de la pàtria, se sumarà probablement més avant el president, Vladímir Putin, per a rodejar-se de milers de persones.

A més de la tribuna principal, hi ha habilitats diversos escenaris en els quals es presenten músics i artistes russos que donen suport a l'"operació militar especial".

"De nou li ho recordem al món: no combaten amb els russos", ha proclamat al començament de l'acte el famós actor rus Vladímir Mashkov, qui ha eixit a la tribuna acompanyat d'actors vestits de guerrers i soldats de diferents èpoques.

En les graderies, totalment abarrotades de públic, prevalen el blau, el roig i el blanc, el color de la bandera russa que molts dels presents onegen.

"Vull que ens veja la gent de Zaporíjia, Kherson, el Donbass, i vull que també ens veja la gent d'Odessa, que també és part de Malorossia (Xicoteta Rússia)", ha afirmat el governador en funcions de l'annexionada regió de Kherson, Volodímir Saldo, en declaracions a la televisió.

El líder prorús de Donetsk, Denís Puixilin, ha constatat que la celebració dijous del Dia del Defensor de la Pàtria "ha canviat". "Ara comprenem què és defensar la pàtria, sacrificar tot el que tens per la teua pàtria. I això és el que fan els nostres defensors ara, per a entregar aquest país a les noves generacions", ha al·legat.

També et pot interessar

stats