'Hackers' prorussos ataquen webs italianes després de la visita de Meloni a Kíiv

Les han fetes caure com a represàlia pel sisé paquet d'assistència militar d’Itàlia a Ucraïna

La primera ministra d'Itàlia, GIorgia Meloni, i el president d'Ucraïna, Volodímir Zelensky, durant la roda de premsa conjunta després de la seua reunió a Kiív
La primera ministra d'Itàlia, GIorgia Meloni, i el president d'Ucraïna, Volodímir Zelensky, durant la roda de premsa conjunta després de la reunió a Kiív / Sergey Dolzhenko (Efe)

El col·lectiu de hackers prorús NoName057 ha reivindicat aquest dimecres un ciberatac a diverses pàgines webs d'empreses i institucions italianes, com a resposta a la recent visita a Kíiv de la primera ministra, Giorgia Meloni. Entre els portals que han patit l'acció dels pirates informàtics figuren forces de l'orde, com els Carabiners; ministeris, com els d'Afers Estrangers i Defensa; la banca Bper i l'energètica A2a, alguns dels quals continuen sent inaccessibles en la vesprada de dimecres.

És un atac de tipus DDoS (atac distribuït de denegació de servei), la fi del qual és col·lapsar un lloc web mitjançant una sobrecàrrega del seu trànsit perquè no puga funcionar de manera normal. El col·lectiu prorús NoName057, fundat el març del 2022, ha reivindicat els atacs en els seus canals de Telegram, on ha anat informant al llarg de la jornada de totes les pàgines web atacades. En un dels missatges han denunciat que Itàlia proveirà Ucraïna d'un sisé paquet d'assistència militar que inclou tres tipus de sistema de defensa. "Hui continuarem el nostre viatge fascinant per la Itàlia russòfoba", han afegit més tard.

En dies anteriors, els activistes del col·lectiu s'havien atribuït ciberatacs similars a pàgines del govern francés, després que el president Emmanuel Macron va rebre el seu homòleg Volodímir Zelenski durant la visita del segon a diverses institucions europees.

Aquest dimarts, Meloni ha afirmat a Kíiv que la resistència ucraïnesa a la invasió russa del seu territori li recorda el “naixement de l'Estat italià”, ja que a Itàlia també li van negar en el seu moment l'existència com a nació com Rússia fa ara amb Ucraïna.

La primera ministra va insistir a reivindicar el dret d'Ucraïna a defensar-se de l'agressió russa i va dir que tota possibilitat de pau implica posar fi a la invasió per part del president rus, Vladímir Putin. Així mateix, va recordar que Itàlia acaba d'aprovar el seu sisé paquet d'ajuda militar a Ucraïna, que inclou, entre altres, sistemes antiaeris per a protegir infraestructures crítiques, com la xarxa elèctrica, dels bombardejos russos.

També et pot interessar

stats