Rússia espenta en quatre fronts per a tractar d'arribar a Sloviansk i Kramatorsk

L'alcalde de l'ocupada Mariúpol calcula que reconstruir la ciutat, símbol de la resistència ucraïnesa, costarà 14.000 milions de dòlars i deu anys: 1.356 edificis s'hi van destruir

Dos soldats observa les ruïnes en la Universitat Pedagògica Hryhoriy Skovoroda completament destruïda en impactar un míssil rus el dimarts
Dos soldats observen les ruïnes a la Universitat Pedagògica Hrihori Skovorodà completament destruïda en impactar-hi un míssil rus dimarts / Orlando Barría (Efe)

Les tropes russes ataquen la regió oriental de Donetsk des de quatre direccions, oest, nord, sud i sud-oest, per a tractar d'avançar cap als dos bastions de Kíiv més importants en aquesta regió del Donbass: Sloviansk i Kramatorsk, encara que l'exèrcit ucraïnés els frena en alguns fronts.

"Contenim l'enemic a la frontera de la regió de Lugansk i la de Donetsk. Els ocupants pateixen pèrdues importants", ha indicat el governador de Lugansk, Serhí Haidai.

Segons ha assegurat, els russos volien avançar cap a Donetsk per a tallar la carretera que uneix Bakhmut amb l'ocupada Lissitxansk i que passa prop de la localitat fronterera de Bilohórivka, però "la pressió dels nostres combatents els va obligar a retirar-se".

Per contra, l'Estat Major de Defensa Territorial de l'autoproclamada república de Donetsk ha assegurat en el seu canal de Telegram que les tropes prorusses de la regió juntament amb les de Lugansk "han alliberat 241 localitats" a Donetsk fins al dia de hui, inclosa Spirne.

Aquesta localitat es troba prop de Siversk, just a l'altre costat de la frontera amb Lugansk i una de les quatre direccions cap a la qual espenten els exèrcits rus i prorús. Siversk es troba a vora 40 quilòmetres a l'oest de Sloviansk i a 55 de Kramatorsk. Per això és una ciutat estratègica.

Segons l'assistent del ministre de l'Interior de l'autoproclamada república de Lugansk, Vitali Kiselev, les tropes prorusses estan atacant Siversk des de dues direccions alhora i prendre-la els permetria desenvolupar una ofensiva cap a Sloviansk i Kramatorsk.

La intel·ligència britànica ha afirmat que les tropes russes de les agrupacions est i oest probablement es troben a uns 16 quilòmetres al nord de Sloviansk.

Ciutats fortificades

Però l'alcalde de Sloviansk, Vadim Liakh, ha dit, no obstant això, en el centre de premsa d'Ucraïna que els russos no estan avançant cap a Sloviansk perquè la ciutat, igual que Kramatorsk, està ben fortificada després de huit anys de conflicte armat entre l'exèrcit ucraïnés i als separatistes prorussos de Donetsk i Lugansk.

Ha destacat que, a més, hi ha un obstacle natural, el riu Siverski Donets, que l'exèrcit rus no ha aconseguit travessar durant un mes.

Però just per la incapacitat d'avançar, sempre segons Kíiv, les forces russes bombardegen "àrees residencials i infraestructures de la ciutat".

"La ciutat ha rebut atacs amb bombes de dispersió durant les últimes dues setmanes i hi ha molts ferits. Hi ha morts. Un total de 17 persones han mort i 67 han resultat ferides a Sloviansk des del començament de les hostilitats", ha dit l'alcalde.

"Rússia ha convertit tota la regió de Donetsk en un punt crític, on és perillós continuar sent civil. Demane a tots que marxen. L'evacuació salva vides" Governador de Donetsk - Pavlo Kyrylenko

Reconstruir Mariúpol costarà 14.000 milions de dòlars

L'alcalde de l'ocupada Mariúpol fidel a Kíiv, Vadim Boitxenko ha calculat el cost de la reconstrucció de la ciutat, símbol de la resistència ucraïnesa en aquesta guerra, en més de 14.000 milions de dòlars, un procés que comportarà entre set i deu anys.

Segons ha dit en Telegram, 1.356 edificis s'han destruït o s'han danyat a la ciutat a causa de la guerra i el 40% de les cases particulars també les han bombardejades.

També et pot interessar

stats