Putin canta victòria a Lugansk i demana avanços en els altres fronts

A Kíiv lleven ferro a la caiguda de Lissitxansk i preval la narrativa d'un replegament ordenat per a conservar forces

Vladímir Putin amb el ministre de Defensa, Serguei Shoigu
Vladímir Putin amb el ministre de Defensa, Serguei Xoigu / Mikhael Klimentyev (Efe)

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha felicitat els seus militars i les milícies prorusses per la seua victòria a Lugansk, després d'aconseguir el control de Lissitxansk, l'últim reducte ucraïnés en aquesta regió oriental d'Ucraïna, i ha exigit els mateixos avanços en els altres fronts.

Després de felicitar els militars i demanar al seu ministre de Defensa, Serguei Xoigú, que li presente la llista dels que es van distingir en els combats per a condecorar-los, el mandatari ha subratllat que les agrupacions de tropes oest i est "han de complir les seues tasques segons els plans establits".

"I confie que en les altres direccions succeirà el mateix que ha passat fins ara a la de Lugansk", ha dit Putin per a més claredat del que espera de les seues tropes.

Xoigú ha informat Putin que durant l'ofensiva que va permetre prendre el control de les ciutats de Severodonetsk i Lissitxansk i altres 22 poblacions de Lugansk, les Forces Armades d'Ucraïna van patir 5.469 baixes, 2.221 d'elles mortals, i van perdre 196 tancs i altres blindats, 12 avions, un helicòpter, 69 drons i armament divers.

Ucraïna lleva ferro a l'avanç rus

Mentre que a Moscou els militars rebien felicitacions, a Kíiv lleven ferro a la caiguda de Lissitxansk i preval la narrativa d'un replegament ordenat per a conservar forces.

El governador de Lugansk, Serhí Haidai, assegura que les forces ucraïneses es van retirar de Lissitxansk sense patir pèrdues per a continuar la lluita contra l'exèrcit rus.

"Per a mi és dur i dolorós, però no s'ha perdut la guerra. Hem perdut només una batalla. Hem de conservar el nostre exèrcit perquè, quan arribe en quantitats suficients l'armament que subministra Occident, puguem contraatacar", ha dit.

L'assessor de l'Oficina de la Presidència d'Ucraïna, Oleksí Arestóvitx ha destacat que si fa un mes Rússia atacava en cinc direccions i Ucraïna en una o dues, ara la situació és diferent: els russos ataquen en tres fronts (Khàrkiv, Izium, Bajmut) i els ucraïnesos també en tres (Vuhledar, Zaporíjia i Kherson).

Les tropes ucraïneses al sud del país "avancen lentament, però de manera segura", ha afirmat al seu torn la portaveu del Comandament Sud de les Forces Armades d'Ucraïna, Natàlia Gumensxuk.

També et pot interessar

stats