Rússia llança una gran ofensiva a Donetsk amb intensos combats

L'artilleria russa ja castiga el seu pròxim objectiu, Sloviansk, i també Kramatorsk, els dos bastions més importants d'Ucraïna a Donetsk

Dues dones ixen d'un refugi antiaeri d'una fàbrica de vidre a Lissitxansk, Ucraïna
Dues dones ixen d'un refugi antiaeri d'una fàbrica de vidre a Lissitxansk, Ucraïna / Alexander Ermochenko (Reuters)

Rússia, que ha perdut segons Kíiv 7.000 homes en la batalla per la presa de Lissitxansk, a la regió oriental de Lugansk, enfoca ara la seua atenció en la veïna província de Donetsk, on la seua artilleria ja castiga el seu pròxim objectiu: Sloviansk.

Els russos efectuen atacs amb artilleria en la direcció de Sloviansk, igual que en la de Kramatorsk, els dos bastions més importants d'Ucraïna a Donetsk.

L'alcalde de Sloviansk, Vadim Liakh, ha dit que la ciutat, on quedarien al voltant de 30.000 habitants, ja està en la línia del front. "Ara la prioritat és evacuar la quantitat més gran possible de civils", ha alertat. Només dilluns s'hi van destruir 40 cases.

El líder de l'autoproclamada República Popular de Donetsk, Denís Puixilin, ha declarat que les tropes que van combatre a Lugansk ja s'estan desplaçant, juntament amb les milícies prorusses a Donetsk.

Una pausa per a reorganitzar-se

No obstant això, Rússia encara no ha començat l'ofensiva massiva contra Sloviansk i Kramatorsk, potser les més fortificades de Donetsk. Segons l'Institut per a l'Estudi de la Guerra nord-americà, el president rus podria haver ordenat a les seues tropes que realitzaren "una pausa" després d'aconseguir el control de l'estratègica regió de Lugansk per a reorganitzar-se.

Una treva podria ser de gran necessitat per als militars russos, ja que segons "càlculs modestos" de l'assessor del president d'Ucraïna, Oleksí Arestóvitx, les pèrdues russes a Lissitxansk ascendirien a tres brigades de militars i diversos batallons de tancs, "al voltant de 7.000 invasors almenys, tal vegada més".

No obstant això, el comandament militar ucraïnés ha constatat que malgrat la presumpta pausa anunciada per Putin, les tropes russes han castigat amb foc d'artilleria diverses poblacions situades al nord i l'oest de Sloviansk.

També et pot interessar

stats