Rússia dona un altre ultimàtum a Mariúpol per a rendir-se

Els mandataris dels Estats Units, l'OTAN, la Comissió Europea i altres nou líders mundials es comprometen a continuar imposant "costos econòmics severs" a Rússia

Ucraïnesos refugiats en el metre de la ciutat de Jarkov
Ucraïnesos refugiats al metro de la ciutat de Khàrkiv / Miguel Gutiérrez (Efe)

Rússia ha donat un altre ultimàtum a les forces ucraïneses concentrades a la planta metal·lúrgica Azovstal de Mariúpol perquè deposen les armes aquest dimecres, després que dimarts cap dels defensors s'entregara en les dues hores donades per Moscou per a fer-ho.

"Malgrat la irresponsabilitat completa dels funcionaris del règim de Kíiv per a salvar al seu personal militar, les Forces Armades de Rússia, guiades per principis purament humans, una altra vegada ofereixen als militants de batallons nacionalistes i mercenaris detindre el combat i deposar les armes a les 14:00 hores local (11:00 GMT)", ha assenyalat el cap del Centre de Control de Defensa Nacional, el coronel general Mikhaïl Mizintsev.

El coronel general ha criticat que les autoritats de Kíiv "continuen enganyant la seua pròpia gent en convéncer-la de la suposada absència de capacitats d'evacuació".

Mizintsev afirma que les tropes ucraïneses i el batalló d'Azov que encara resisteixen a la fàbrica, "conscients de la desesperança de la seua situació, estan llestos per a deposar les armes, però només per ordre de Kíiv, perquè, en absència d'aquesta, els esperaria un tribunal militar".

Finalment, ha tornat a assegurar que Rússia garantirà la seguretat i la vida d'aquells que s'entreguen aquest dimecres.

Més sancions a Rússia

El president dels EUA, Joe Biden, el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, i altres nou líders mundials s'han compromés a continuar imposant "costos econòmics severs" a Rússia per la guerra a Ucraïna.

En una videoconferència, els líders també han dit que continuaran proporcionant assistència militar, econòmica i humanitària a Ucraïna. Així, han acordat enviar més artilleria pesant.

La trobada virtual s'ha produït en un moment en el qual Rússia ha iniciat la segona fase de la guerra a Ucraïna, centrada en l'"alliberament complet" del Donbass prorús, a l'est del país. Una operació que inclou l'assalt final a l'acereria Azovstal, a Mariúpol, últim reducte de la resistència ucraïnesa en l'estratègica ciutat portuària.

Moscou diu que la guerra beneficia els EUA i els fabricants d'armes

La guerra a Ucraïna està beneficiant els Estats Units, que venen el seu gas a Europa, els fabricants d'armes nord-americans i els països del flanc oriental de l'OTAN, que està aprofitant per a desfer-se de vell armament, segons ha afirmat davant del Consell de Seguretat l'ambaixador adjunt de Rússia, Dmitri Polianski.

També et pot interessar

stats