Zelenski anuncia que Ucraïna es rearma perquè Rússia ha començat "la gran batalla" pel Donbass

El president ucraïnés assegura que els soldats ucraïnesos "batallaran" i que "no cediran" res del territori del país

Un home puja a un tanc rus destruït en l'àrea de Kíev
Un home puja a un tanc rus destruït en l'àrea de Kíiv / Oleg Petrasiuk (Efe)

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha informat aquest dilluns a la nit al seu país que Rússia "ha començat la gran batalla pel Donbass", en al·lusió a l'esperada gran ofensiva de l'exèrcit rus per a controlar tot l'est del país.

"Podem confirmar que les tropes russes han començat aquesta batalla", ha assegurat en un missatge per vídeo difós pel canal informatiu Ukrinform. A continuació, ha afegit que els soldats ucraïnesos "batallaran" i "no cediran" res del territori del país.

"L'exèrcit rus ha concentrat gran part del total dels seus efectius ací per a concentrar-se en la seua ofensiva", ha dit per a destacar que "no importa quantes tropes russes s'hi despleguen, nosaltres lluitarem".

El missatge del líder ucraïnés segueix als bombardejos registrats durant tot aquest dilluns al Donbass i després que a primera hora del matí el governador regional de Lugansk, Serhí Gaidai, proclamara l'inici de l'ofensiva en una de les seues ciutats, Kreminnà.

En paral·lel a l'alarma en l'est del país, des de Lviv, a l'oest i a 80 quilòmetres de la frontera amb Polònia, es van reportar així mateix ja al matí cinc atacs amb míssils, que van deixar almenys set morts.

Especialment dramàtica és la situació en Mariúpol, l'estratègica ciutat portuària del mar Negre, que pateix diàriament els bombardejos russos des de l'inici de la invasió, el 24 de febrer.

Les autoritats ucraïneses van informar aquest dilluns, per segon dia consecutiu, que no és possible obrir corredors humanitaris per a intentar evacuar civils perquè, segons Kíiv, per part de Rússia no hi ha garanties de seguretat. La viceprimera ministra, Irina Veresxuk, ha instat Rússia a obrir un d'aquests corredors humanitaris.

Segons fonts ucraïneses, en una acereria de Mariúpol hi ha prop d'un miler de civils refugiats. Ací es troben també atrinxerats els últims soldats ucraïnesos que tracten de resistir l'atac rus.

També et pot interessar

stats