Rússia ataca Mariúpol amb míssils de llarg abast i intensifica els bombardejos sobre Donetsk

Les tropes russes han représ els bombardejos contra Kíiv com a resposta als atacs aeris d’Ucraïna a algunes regions de Rússia

Diversos edificis i vehicles de la ciutat de Mariúpol, al sud del país, absolutament desfets pels atacs russos
Diversos edificis i automòbils de la ciutat de Mariúpol, al sud del país, absolutament desfets pels atacs russos / Alexander Ermochenko (Reuters)

Les forces russes han atacat la ciutat portuària de Mariúpol amb míssils de llarg abast, utilitzant aquest recurs per primera vegada des que va començar la guerra, segons ha informat el portaveu del Ministeri de Defensa ucraïnés, Oleksandr Motuziànik.

Aquesta estratègica ciutat situada al costat del mar d'Azov, assetjada des de l'inici de la invasió, és un dels principals objectius de Rússia en l'esforç per aconseguir el control total de la regió del Donbass i formar un corredor terrestre a l'est del país des de l'annexionada península de Crimea. I per això s’ha convertit en una ciutat on ja costa trobar edificis sense danys i desenes de milers de persones sobreviuen entre les runes.

Motuziànik sosté que a Mariúpol continuen els combats de carrer: per exemple, en la siderúrgica Il·litx, prop del port. Una informació que contradiu la versió russa, segons la qual la siderúrgica ja estaria plenament sota el seu control.

Bombardejos a la regió de Donetsk

A més, les autoritats ucraïneses han reportat aquest divendres intensos bombardejos russos a la regió de Donetsk, al sud-est del país, i temen que siga l'inici de la gran ofensiva russa al Donbass després que les seues tropes s'hi hagen reagrupat.

El cap de l'administració regional de Donetsk, Pavló Kirilenko, ha assegurat que quasi tots els pobles de la zona han patit atacs, que han deixat almenys onze civils morts, un d’ells un menor. 

Bombardejos sobre Kíiv

Després de quasi dues setmanes, aquesta matinada el Kremlin ha tornat a bombardejar Kíiv en un atac que tenia com a objectiu una instal·lació militar als afores de la capital, que ha quedat destruïda, segons el Ministeri de Defensa rus. Els bombardejos també han afectat habitatges i empreses de la rodalia. 

Moscou ha advertit que tornarà a bombardejar la capital “en resposta a qualsevol acte terrorista”, en referència a alguns atacs aeris llançats per Ucraïna a territori rus, com ara l’atac a Bélgorod, que no ha causat víctimes. 

També et pot interessar

stats