Rússia continua els intents de trencar les defenses ucraïneses a Bakhmut
Moscou ha tornat a advertir a Occident que subministrar armament d'atac a Ucraïna provocaria una "catàstrofe global"
L'exèrcit rus ha continuat intentant trencar les defenses ucraïneses al costat de la ciutat de Bakhmut, en l'est d'Ucraïna, objectiu prioritari de Moscou des de la retirada el novembre passat de les tropes de la regió de Kherson.
El portaveu de Defensa ucraïnés, tinent general Ígor Konaixénkov, ha dit que les tropes russes han atacat posicions de les forces armades ucraïneses molt prop de les localitats de Razdolivka, Blahodatne, Krasnopolivka i Sieverne, que estan entre 10 i 20 quilòmetres al nord de Bakhmut.
Segons l'últim informe de l'estatunidenc Institut d'Estudi de la Guerra (ISW), la defensa de Bakhmut ha permés a Ucraïna immobilitzar fins ara un nombre important de soldats russos i inhibir la capacitat de l'exèrcit de Rússia de dur a terme ofensives en altres parts del teatre d'operacions.
Segons els experts de l'ISW, "Occident ha contribuït a la incapacitat d'Ucraïna per a aprofitar la immobilització de les tropes russes a Bakhmut al retardar el lliurament de sistemes d'armes i subministraments essencials per a contraofensives a gran escala".
Advertiment de Rússia
Moscou ha tornat a advertir a Occident que subministrar armament d'atac a Ucraïna provocaria una "catàstrofe global", segons ha escrit en el seu compte de Telegram el president de la Duma de l'Estat o Cambra de Diputats de Rússia, Viatxeslav Volodin, el quart home en la jerarquia de poder del país.
Ha advertit que si els Estats Units i els seus aliats de l'OTAN envien a Ucraïna armament que siga utilitzat per a assestar atacs a ciutats o intentar capturar territoris russos, hi haurà "mesures de resposta amb l'ús d'armes més potents", en una al·lusió transparent a l'armament nuclear que posseeix Rússia.
Els tancs i la reticència alemanya
Segons el comandament militar ucraïnés, per a poder llançar grans ofensives, Ucraïna necessita 300 tancs, entre 600 i 700 transports blindats i 500 obusos de gran calibre.
Un dels principals problemes que afronta Kíiv és la reticència d'Alemanya d'entregar a Ucraïna tancs Leopard 2 i d'autoritzar el seu lliurament a països que compten amb aquests en els seus arsenals, com és cas de Polònia.
"El moment de redoblar els esforços i donar als ucraïnesos tots els instruments necessaris perquè acaben el treball", ha afirmat a Ucraïna l'ex primer ministre britànic Boris Johnson, que va visitar diumenge Kíiv per invitació del president ucraïnés, Volodímir Zelenski.