Putin assegura que la victòria russa a Ucraïna "és inevitable"

Ucraïna espera nous enviaments de tancs que poden ser un avantatge notable i ajudar el país envaït a prendre la iniciativa en la guerra i reduir les pèrdues humanes

Putin visita el Museu Estatal Commemoratiu de la Defensa i el Setge de Leningrad a Sant Petersburg, Rússia. / Ilya Potalev (Efe)
Putin visita el Museu Estatal Commemoratiu de la Defensa i el Setge de Leningrad a Sant Petersburg, Rússia. / Ilya Potalev (Efe) / Ilya Potalev (Efe-Kremlin)

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha assegurat que la victòria russa a Ucraïna "és inevitable" i que el sector militar i industrial és ja capaç de substituir pràcticament els fabricants estrangers que han abandonat el mercat rus.

"Des del punt de vista del resultat final i la victòria, que és inevitable, hi ha diverses coses que no han desaparegut i que subjauen en la nostra victòria. Aquesta és la unitat i la solidaritat del poble rus. És el coratge i l'heroisme dels nostres combatents i el treball del complex militar i industrial, i de tota l'economia", ha assenyalat Putin en una planta del fabricant d'armes Almaz-Antey.

Durant la seua visita a Sant Petersburg amb motiu del 80é aniversari de l'alçament del setge de Leningrad durant la Segona Guerra Mundial, Putin va conversar amb treballadors de la planta Obujov, als quals va dir que la victòria "està assegurada".

Ucraïna espera nous enviaments de tancs

Per la seua banda, els ucraïnesos esperen la decisió dels socis estrangers sobre nous enviaments d'armes amb l'esperança que la possible arribada de blindats de combat, específicament el Leopard 2 alemany, els ajude a prendre la iniciativa en la guerra i reduir les pèrdues humanes.

Actualment, Ucraïna depén de centenars dels seus propis tancs de combat, en la seua majoria T-64 modificats i altres tancs soviètics capturats en el camp de batalla o aconseguits a l'estranger.

Segons el rastrejador d'ajuda de codi obert Oryx, Ucraïna ha rebut o rebrà almenys 436 tancs T-72 i T-55 modernitzats i reparats. A més, ha capturat 536 tancs de disseny soviètic en els seus enfrontaments amb les tropes russes, però, no és clar quants estaven en bones condicions per a ser usats.

En aquest context, l'arribada de tancs com el Challenger 2 i el Leopard 2 pot ser una millora significativa tant per les seues característiques tècniques superiors.

Cinc països han afirmat que proporcionaran tancs en el marc de la coalició internacional. Polònia i Finlàndia han dit que podrien proporcionar 14 tancs Leopard cadascuna, mentre que el Regne Unit ha aprovat enviar 14 Challenger i Alemanya ha de donar autorització perquè altres països puguen enviar Leopard a Ucraïna.

Stoltenberg (OTAN) demana més armes pesants

El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha demanat des del Fòrum Econòmic de Davos (Suïssa) més armes “pesants” i “modernes” per a Ucraïna, de cara a la reunió que el grup de contacte per a la defensa d'aquest país celebrarà a la base aèria de Ramstein (Alemanya) divendres.

Stoltenberg ha tornat a posar l'accent que “és molt perillós infravalorar Rússia”. “Han mobilitzat 200.000 soldats més. Putin ha demostrat la voluntat de sacrificar milers i milers de joves soldats russos. Ara estan adquirint més armes de règims autoritaris, incloent-hi l'Iran, i estan planificant noves ofensives”, ha remarcat.

També et pot interessar

stats