Mor el ministre d'Interior d'Ucraïna després de caure el seu helicòpter en una escoleta

En l'accident a Brovarí han perdut la vida desset persones, entre les quals hi havia quatre criatures.

Estat en què ha quedat l'helicòpter després de l'accident
Estat en què ha quedat l'helicòpter després de l'accident a Brovarí, Ucraïna / Magnolia TV (pravda.com)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de gener 2023 - 09:52 Actualitzat: 18 de gener 2023 - 14:52

El ministre ucraïnés de l'Interior, Denis Monastirski, ha mort al costat del seu adjunt i quinze persones més en l'accident d'un helicòpter que s'ha estavellat aquest matí a la ciutat ucraïnesa de Brovarí, a la regió de Kíiv, segons el cap de la Policia Nacional. A conseqüència de l'accident aeri han perdut la vida "els dirigents del Ministeri de l'Interior: el ministre, el viceministre primer i el secretari d'Estat", diu la nota de la Policia.

L'últim balanç del servei d'emergències ucraïnés eleva a dèsset les víctimes mortals, entre elles quatre criatures. A més, el sinistre ha deixat 25 persones ferides, de les quals onze són xiquets. Paral·lelament, continuen les tasques de recerca en l'escoleta i l'edifici residencial prop dels quals s'ha estavellat l'aparell. El president del país, Volodímir Zelenski, ha qualificat l'ocorregut de "terrible tragèdia" i ha ordenat una investigació per a aclarir els fets.

"En el moment de la tragèdia hi havia xiquets i empleats de la institució a l'escoleta. En aquest moment tot el món ha sigut evacuat. Hi ha víctimes", ha informat el cap de l'administració militar regional de Kíiv, Oleksiy Kuleba, en el seu compte de Telegram, citat per Ukrinform.

Segons ha explicat per televisió Irina Prianishnikova, portaveu de la policia de la regió, cinc persones han resultat ferides i també hi ha víctimes mortals, ha informat el digital Kyiv Independent.

En una roda de premsa prop del lloc dels fets, el cap de la policia de la regió de Kíiv, Andrii Nebitov, ha indicat que pel que sembla l'helicòpter sinistrat "va estar volant a baixa altura durant un llarg període de temps". "Per favor, poseu-vos en contacte amb la policia nacional a través del 102 o amb els agents de la policia local. Acudirem amb tota seguretat on estiguen vostés i registrarem tot el que van veure. És molt important per a una investigació exhaustiva i objectiva", ha declarat, adreçant-se a totes les persones que puguen haver observat el vol de l'aparell. El responsable policial ha agregat que "és massa prompte per a traure conclusions" dels fets i ha assenyalat que ja s'han iniciat els procediments penals. Els investigadors del Servei de Seguretat d'Ucraïna (SBU), la policia nacional i l'Oficina Estatal d'Investigació treballen per a aclarir les circumstàncies de l'accident.

També et pot interessar

stats