Ucraïna continua rescatant cadàvers de les runes de Dnipró

Un dels morts en el bombardeig de dissabte era el conegut boxejador Mikhailo Korenovsky

Ucraïna continua rescatant cadàvers de les runes de Dniprò / À Punt NTC

Ucraïna conclou el rescat entre les runes de Dnipró, quan encara hi ha una vintena de persones desaparegudes. L'atac rus d’aquest dissabte, que l’ONU demana investigar com a possible crim de guerra, ha deixat almenys 45 víctimes mortals, cinc d'elles menors, i vora huitanta ferits. Les històries i les vides trencades després del bombardeig es conten per milers.

Una d’elles és la de Mikhailo Korenovsky, un boxejador molt conegut al país. El bombardeig a Dnipró el va sorprendre esmorzant a casa mentre la seua família havia eixit a fer un passeig i l'esperaven al parc. Mai es van retrobar perquè el míssil va posar fi a la seua vida. Centenars de persones l'han acomiadat aquest dimarts entre plors.

Unes imatges de la celebració, fa poc, de l’aniversari d’una de les seues filles s’han fet públiques arran la seua mort. En elles es pot veure intacta la cuina de la casa, que arran el bombardeig ha perdut una paret, però encara es pot reconéixer. 

Un dels deixebles de Korenovsky diu que el recordarà com una persona justa i honrada que sempre hi estava quan algú necessitava ajuda.

Rússia culpa el sistema antiaeri ucraïnés del bombardeig mentre Kíiv assegura que les tropes del Kremlin llançaren un míssil dissenyat per a afonar portaavions. Zelenski ha assegurat que els responsables seran jutjats pel Tribunal Penal Internacional.

També et pot interessar

stats