Rússia considerarà els F-16 a Ucraïna com una amenaça nuclear

Ucraïna confirma l'atac a un hotel de Berdiansk en el qual hauria mort un general rus

Interior d'un apartament danyat després d'un atac rus nocturn amb drons a Kíev, Ucraïna
Interior d'un apartament danyat després d'un atac rus nocturn amb drons a Kíiv, Ucraïna / Sergei Dolzhenko (Efe)

El ministre rus d'Exteriors, Serguei Lavrov, ha advertit que Rússia considerarà l'aparició a Ucraïna de caces F-16 probablement a la fi del primer trimestre del 2024 una amenaça en l'àmbit nuclear.

"Hem informat les potències nuclears dels Estats Units, el Regne Unit i França que Rússia no pot ignorar la capacitat d'aquests avions de transportar armes nuclears. Cap garantia ajudarà ací", ha assenyalat el cap de la diplomàcia russa. Lavrov va advertir que, enmig de la guerra, l'exèrcit rus no determinarà si cada avió F-16 està equipat per al llançament d'armes nuclears o no.

Aquest dimarts 11 països socis d'Ucraïna van signar un memoràndum que defineix les condicions per a l'entrenament de pilots ucraïnesos en avions de combat F-16. L'entrenament, que durarà entre sis i huit mesos, començarà a la fi de l'estiu i els primers caces F-16 occidentals seran entregats a Kíiv cap a finals del primer trimestre del 2024, segons va dir el ministre ucraïnés d'Exteriors, Dmitró Kuleba.

Zelenski destaca la nova ajuda militar obtinguda dels seus aliats a Vílnius

Per la seua banda, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha destacat aquesta matinada la nova ajuda militar en "defensa aèria, míssils, vehicles blindats i artilleria" obtinguda dels seus aliats en la cimera de l'OTAN que va concloure dimecres a Vílnius.

"Tornem a casa amb un bon resultat per al nostre país i, molt important, per als nostres combatents: un bon reforç d'armament", ha dit Zelenski en el seu discurs. Zelenski ha ressaltat així mateix les "garanties de seguretat" que els governs del G7 es van comprometre a negociar amb Ucraïna abans que el país siga acceptat en l'OTAN.

Ucraïna confirma l'atac en el qual hauria mort un general rus

L'Estat Major de les Forces Armades d'Ucraïna ha confirmat que diversos militars russos van perdre la vida en un atac ucraïnés contra l'hotel Duna de Berdiansk (sud-est), en el qual, segons diversos canals de Telegram, hauria mort el general rus Oleg Tsokov.

"En la temporalment ocupada Berdiansk, a l'óblast de Zaporíjia, a conseqüència d'un atac directe, durant la nit, s'ha confirmat que els cossos de militars russos han sigut transportats en camions a la morgue local", es llig en la nota de l'Estat Major ucraïnés, que no especifica la data en què es van produir els fets.

Berdiansk està situada a la vora del mar d'Azov, al sud-est d'Ucraïna, i va ser ocupada per les forces russes el 27 de febrer de l'any passat.

Des que el mes de maig passat s'anunciara l'arribada al país de míssils de llarg abast britànics Storm Shadow, Ucraïna ha intensificat els seus atacs contra infraestructures, armament, nusos logístics i concentracions de tropes russes situades lluny del front.

Els Storm Shadow són míssils de precisió que es llancen des d'avions i aconsegueixen objectius a una distància màxima de més de 250 quilòmetres.

Rússia ataca Kíiv amb una desena de drons

Rússia ha atacat aquesta matinada Kíiv per tercer dia consecutiu amb una desena de drons kamikaze Shahed que han sigut abatuts íntegrament per les defenses aèries ucraïneses, però han provocat dos ferits i danys en almenys dos blocs de pisos i en altres infraestructures en caure les restes després de ser interceptats.

Segons la Força Aèria ucraïnesa, les seues defenses aèries han abatut la passada nit en tot el territori nacional un total de 20 drons Shahed de fabricació iraniana i dos míssils de creuer Kalibr.

També et pot interessar

stats