Rússia ataca amb drons una terminal de cereal del port d'Odessa

Ucraïna evacua poblacions frontereres amb Rússia pels bombardejos constants

Militar de l'exércit d'Ucraïna
Militar de l'exèrcit d'Ucraïna / Twitter: @ZelenskyyUa

Rússia ha atacat aquest dilluns a la nit la regió ucraïnesa d'Odessa amb almenys 22 drons kamikaze Shahed de fabricació iraniana que han destruït les defenses aèries ucraïneses i les restes dels quals han provocat incendis en dues terminals del port, una dedicada a l'exportació de cereal.

El cap de l'Administració Militar d'Odessa, Oleg Kiper, ha explicat que les defenses antiaèries ucraïneses han frustrat “el pla de l'enemic d'atacar la terminal de cereals”. Dos edificis administratius del port han resultat danyats, ha agregat Kiper.

Rússia ataca sovint el port d'Odessa amb l'objectiu de destruir infraestructures clau per a l'economia ucraïnesa.

Sota els auspicis de l'ONU i de Turquia, Ucraïna i Rússia van signar fa un any un acord per a l'obertura d'un corredor per a tornar a fer possible l'exportació de gra des de tres ports ucraïnesos, entre aquests el d'Odessa.

L'acord va permetre restablir parcialment la navegació al mar Negre després de bloquejar-la Rússia per complet amb la seua agressió militar a Ucraïna, però funciona des de fa mesos sota mínims després negar-se la part russa a fer les verificacions necessàries als vaixells que entren pel Bòsfor.

Evacuacions perquè no està garantit el subministrament

Les autoritats militars ucraïneses han anunciat que han començat a evacuar les poblacions de la regió de Sumi (nord-est) frontereres amb la Federació Russa pels bombardejos constants des de l'altre costat de la frontera, que han matat dèsset persones en la zona en els últims trenta dies.

L'Administració Militar de la regió de Sumi ha explicat que els atacs de les poblacions ucraïneses pròximes a la frontera s'han intensificat recentment i estan provocant la destrucció d'infraestructures, hospitals, escoles i habitatges particulars.

Els constants bombardejos fan impossible reparar aquestes instal·lacions i garantir el subministrament de menjar i productes bàsics a la zona.

“Encara més important: la nostra gent està morint”, ha dit en un comunicat en què xifra en 35 els civils morts en atacs russos enguany. Del total de morts, dèsset han perdut la vida només en l'últim mes.

La mesura afectarà totes les poblacions que estiguen a menys de cinc quilòmetres de la frontera. L'evacuació de la població civil també permetrà a l'exèrcit ucraïnés respondre amb més eficàcia als atacs russos des de l'altre costat de la frontera.

També et pot interessar

stats