La contraofensiva ucraïnesa recupera 24 quilòmetres quadrats als voltants de Bakhmut

Biden es reuneix aquest dilluns a Londres amb el primer ministre britànic, Rishi Sunak, qui ha mostrat les seues discrepàncies amb l'enviament de bombes de dispersió a Ucraïna

Militars ucraïnesos es preparen per a disparar un obús autopropulsat cap a les tropes russes prop de Bakhmut, a la regió de Donetsk, Ucraïna
Militars ucraïnesos es preparen per a disparar un obús autopropulsat cap a les tropes russes prop de Bakhmut, a la regió de Donetsk, Ucraïna / Sofiia Gatilova (Reuters)

La contraofensiva ucraïnesa ha aconseguit recuperar un total de 24 quilòmetres quadrats als voltants de la ciutat de Bakhmut, situada al front de l'est i ocupada en la seua pràctica totalitat per Rússia, segons ha anunciat aquest dilluns l'Estat Major de la Defensa de l'exèrcit ucraïnés.

El comunicat afig que les forces ucraïneses es consoliden en les zones recuperades i continuen infligint danys amb foc d'artilleria a objectius enemics que identifica la seua intel·ligència. "L'enemic resisteix, trasllada unitats i tropes, utilitza activament les seues reserves", ha dit el portaveu de l'Estat Major ucraïnés, Andrí Kovalov. "Ací continuen els intensos combats".

D'altra banda, Kovalov ha explicat que Ucraïna resisteix les ofensives russes a Avdíivka i Màrinka, situades, igual que a Bakhmut, al front de l'est. Ucraïna va llançar fa més d'un mes la seua esperada contraofensiva terrestre amb operacions d'atac en els flancs de Bakhmut i des de Donetsk i Zaporíjia cap a les ciutats ocupades de Melitópol i Berdiansk, al sud-est d'Ucraïna. Kíiv ha anunciat fins al moment que han alliberat un total de 130 quilòmetres quadrats al sud i 24 a l'est.

Biden es reuneix a Londres amb Sunak i Carles III

El president estatunidenc, Joe Biden, mantindrà una reunió aquest dilluns a partir de les 10:30 hora local (09:30 GMT) a Downing Street amb el primer ministre britànic, Rishi Sunak, qui ha explicitat les seues discrepàncies amb l'enviament de bombes de raïm a Ucraïna. Sunak va declarar als periodistes dissabte que el seu país “desaconsella” l'ús d'aquesta munició com un dels 123 estats signataris de la convenció que els prohibeix, encara que s'ignora si aquest assumpte estarà en l'agenda dels líders.

Sunak i Biden, que han mantingut una gran sintonia en la importància d'armar a les tropes ucraïneses després de la invasió russa, coordinaran les seues posicions en vista de la pròxima cimera de l'OTAN a Vílnius, en la qual participaran aquesta setmana.

Posteriorment, cap a les 12:30 (11:30 GMT), Carles III rebrà Biden al castell de Windsor, a l'oest de Londres, per a prendre un te junts mentre abordaran la crisi climàtica i els esforços per a lluitar contra ella.

També et pot interessar

stats