Rússia considera "molt necessària" una desescalada de la tensió a Ucraïna

Les paraules del Kremlin arriben arran de la mediació del govern francés per a tractar de relaxar la tensió que s'hi viu des de novembre

Conferència de premsa conjunta de president francés, Emmanuel Macron, i el rus, Vladimir Putin en el Kremlin, a Moscou, aquest dilluns
Conferència de premsa conjunta del president francés, Emmanuel Macron, i el rus, Vladimir Putin, en el Kremlin, a Moscou, aquest dilluns / Thiabault Camus (Efe)

Després de més de tres mesos de tensió, Rússia ha assegurat aquest dimarts que la desescalada al voltant de la situació a Ucraïna és "molt necessària", perquè les tensions s'incrementen "cada dia que passa". Així ho ha afirmat el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, en la seua roda de premsa telefònica diària.

La tensió a la zona es va iniciar el novembre passat, quan el president del país avisà que Rússia havia acumulat al voltant de cent mils soldats en les seues fronteres. Aquests moviments van provocar una reacció de l'OTAN i dels Estats Units. Tot i la situació, França ha intensificat durant els últims dies la seua mediació per a relaxar la tensió. El president de França, Emmanuel Macron, ha promés al cap del Kremlin, Vladímir Putin, un "nou mecanisme de seguretat" a Europa, a canvi d'una desescalada militar a la frontera amb Ucraïna.

També et pot interessar

stats