Macron arriba a Moscou per a intentar rebaixar la tensió entorn d'Ucraïna

El president francés proposa un nou equilibri per a mantindre la pau i la seguretat dels veïns de Rússia i atendre les preocupacions del Kremlin per l'expansió de l'OTAN

Macron i Putin en una imatge d'arxiu
Macron i Putin en una imatge d'arxiu / P. Wojazer (Reuters)

El president de França, Emmanuel Macron, arriba aquest dilluns a Moscou per a celebrar consultes amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, i intentar rebaixar la tensió entorn d'Ucraïna i abordar assumptes sobre la seguretat a Europa.

Segons París, la visita de Macron a la capital russa no solucionarà per si sola el conflicte, però podria ser un bon punt de partida per a evitar la degradació de la situació actual, després del desplegament de més de 100.000 soldats russos prop de les fronteres d'Ucraïna.

El cap del Kremlin i el president francés han parlat per telèfon en tres ocasions en les últimes dos setmanes i han dialogat sobre la situació al voltant d'Ucraïna i també sobre les garanties de seguretat que Rússia exigeix als Estats Units i l'OTAN, entre les quals es compta la renúncia de l'Aliança a la seua política de portes obertes.

El líder francés proposa un "nou equilibri" per a mantindre la pau i la seguretat en el continent, especialment dels veïns de Rússia, i també atendre les preocupacions del Kremlin per l'expansió de l'OTAN.

Els Estats Units i l'Aliança Atlàntica van rebutjar de pla les demandes de Rússia de garanties de seguretat, que inclouen el compromís jurídicament vinculant que ni Ucraïna ni cap altra antiga república soviètica mai serà acceptada en l'OTAN.

Moscou havia advertit que adoptaria "mesures politicomilitars" en cas que no es tingueren en compte les seues preocupacions per l'acostament de l'OTAN a les seues fronteres, però fins ara no s'ha pronunciat sobre el rebuig a les seues exigències.

Segons el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, a més dels temes centrals de l'agenda, Putin i Macron tindran l'oportunitat d'abordar també assumptes concernents a les relacions bilaterals. Tots dos mandataris tenen previst oferir una roda de premsa conjunta al final de les seues converses.

També et pot interessar

stats