Rússia bombardeja Ucraïna des de diverses direccions amb míssils de creuer

Zelenski augura un any complicat i ha sol·licitat als ucraïnesos que es donen suport els uns als altres i abracen les seues famílies amb més freqüència

El militar ucraïnés Dmytro, de 20 anys, amb la unitat militar que opera l'obús autopropulsat 2S3 Akatsiya, a la regió de Donetsk, Ucraïna
El militar ucraïnés Dmitró, de 20 anys, amb la unitat militar que opera l'obús autopropulsat 2S3 Akatsiya, a la regió de Donetsk, Ucraïna / Clodagh Kilcoyne (Reuters)

Les tropes russes estan atacant Ucraïna des de diverses direccions amb míssils de creuer des d'avions i vaixells estratègics, segons ha informat el Comandament de les Forces Aèries ucraïnés.

"Després de l'atac nocturn dels drons kamikaze, l'enemic està atacant Ucraïna des de diverses direccions amb míssils de creuer aeris i marítims des d'avions i vaixells estratègics. A més, hi ha una alta activitat de l'aviació tàctica dels ocupants", diu el missatge de la força aèria.

Els exèrcits ucraïnés i rus tanquen l'any amb cruents combats al Donbass, on cada bàndol intenta aconseguir avanços territorials a costa d'un gran nombre de baixes en les files.

Les tropes ucraïneses centren ara els esforços a assolir el control de la ciutat de Kreminnà, un estratègic encreuament de camins situat entre les dues regions del Donbass.

Mentrestant, els russos continuen l'ofensiva contra Bakhmut (Donetsk), encara que Moscou no acaba de rebre bones notícies d'aquesta part del front.

De fet, en el comunicat de guerra diari, el portaveu del Ministeri de Defensa rus, Ígor Konaixénkov, va informar d'"actives accions militars", però de cap guany territorial.

Segons va informar l'ONU, els combats a Ucraïna han costat la vida de 6.884 civils des del 24 de febrer passat.

Zelenski demana als ucraïnesos que s'ajuden entre ells

Per la seua banda, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha assegurat aquesta nit als ucraïnesos que els espera un any complicat, però que no han de perdre la humanitat malgrat els "mesos terribles" passats a causa de la guerra.

"No hem perdut la nostra humanitat a pesar que hem passat mesos terribles. I no la perdrem, encara que també ens espera un any complicat", afirmava en el seu habitual discurs nocturn.

Zelenski ha dirigit les seues paraules als ciutadans per a demanar-los que es donen suport els uns als altres. "No importa el que estiga succeint, prenga's el temps per a dir paraules amables a les persones pròximes a vosté".

El mandatari ha sol·licitat a la ciutadania que es preocupen dels altres, que els ajuden. "Si una persona està en una situació tan difícil, en un moment tan difícil, es queda sola i per alguna raó no té familiars, per favor, pregunte si necessita ajuda. O simplement ajude sense més ni més, sense preguntar".

També que els ucraïnesos abracen a les seues famílies "amb més freqüència", que expressen afecte als amics, que agraïsquen les coses que fan als pares i s'alegren amb els xiquets.

Ucraïna desplega milers de centres de subministrament de calefacció i electricitat

Mentre milions d'ucraïnesos passen hores sense electricitat cada dia pels atacs russos amb drons i míssils, es despleguen milers de centres de subministrament de corrent, calefacció i mitjans perquè la població puga comunicar-se.

També et pot interessar

stats