Nova pluja de míssils contra objectius civils a Kherson

Trenta-tres projectils han impactat en les últimes hores a la part sota control ucraïnés de la regió, que va annexionar-se Rússia

Imatge de l'atac rus contra la ciutat de Kherson del passat 24 de desembre
Imatge de l'atac rus contra la ciutat de Kherson del passat 24 de desembre / Presidència d'Ucraïna (Reuters)

Ucraïna ha denunciat nous atacs russos contra objectius civils a Kherson, al sud del país, una de les quatre regions sota control parcial de Moscou, després que Rússia s'annexionara la part oriental d'Ucraïna. Fins a 33 míssils han impactat en les últimes hores a la regió, segons informa l'Estat Major ucraïnés i reculla l'agència Ukrinform. El bombardeig té lloc després de l'atac rus la vespra de Nadal contra la capital de la regió, en què van morir almenys set persones i 58 més resultaren ferides.

També a Khàrkiv, al nord del país, s'ha informat d'un nou atac amb míssils a primera hora d'aquest dijous. Les autoritats regionals han cridat la població a mantindre's en llocs segurs o acudir als refugis.

No obstant això, és a l'est del país on es concentren els combats més cruents. Noves accions militars russes a Bakhmut i Avdliv confirmen aquests municipis com el punts més calents del front més actiu en l'actualitat, on Moscou concentra un gran nombre d'efectius, blindats i armament pesant.

També a l'est, les autoritats prorusses de Lugansk, anticipen que les forces ucraïneses continuen concentrant tropes a la regió i donen per fet que intentaran atacar la localitat estratègica de Kreminnà des de tres direccions.

D'altra banda, malgrat els persistents atacs sobre infraestructures crítiques, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha canviat l'habitual discurs de denúncia contra Rússia per un altre d'esperança respecte a les perspectives econòmiques del país. Assegura Zelenski, després de parlar amb el gestor de BlackRock, el fons d'inversió amb més actius del món, que les empreses occidentals creuen en la victòria d'Ucraïna i estan preparades per a invertir en la reconstrucció.

També et pot interessar

stats