Tres morts en l'atac d'un dron ucraïnés a l'aeròdrom de Saràtov, en territori rus

Les víctimes, personal tècnic de l'aeròdrom, han perdut la vida per l'impacte dels fragments de l'aeronau quan l'ha abatuda la defensa antiaèria russa

Imatges de satèl·lit mostren senyals dels impactes en l'asfalt de l'aeroport de Saratov, atacat aquest dilluns
Imatges de satèl·lit del primer atac contra l'aeroport de Saràtov, atacat al principi de desembre / Maxar Thecnologies (Reuters)

Almenys tres militars russos han mort durant l'atac d'un dron ucraïnés contra l'aeròdrom Engels, situat a la regió russa de Saràtov, a vora 500 quilòmetres a l'est d'Ucraïna, segons el Ministeri de Defensa de Rússia.

Les víctimes són personal tècnic de l'aeròdrom. Les morts s'han degut a l'impacte de fragments de l'aeronau, quan l'ha abatuda la defensa antiaèria russa, segons el comunicat castrense, que ha destacat que "els avions no han patit danys", ha destacat Defensa.

L'incident ha tingut lloc a la 01:35 hora local [les 23:35 a la península Ibèrica] i és el segon amb víctimes mortals derivat d'un atac amb drons per part d'Ucraïna contra bases de l'aviació militar russa des de primers de desembre.

El passat dia cinc tres militars van morir i quatre més van resultar ferits per l'impacte dels fragments d'una aeronau ucraïnesa no tripulada que va ser abatuda a l'aeròdrom de Riazan (Diàguilevo). El mateix dia drons ucraïnesos van atacar l'aeròdrom a Saràtov i l'endemà ho feren amb el de Kursk, en aquests dos casos sense víctimes personals. Aquelles explosions van coincidir amb la visita del president rus, Vladímir Putin, al pont de Crimea, danyat fa dos mesos per forces ucraïneses.

També et pot interessar

stats