Fan caure dos drons en territori rus, lluny del front amb Ucraïna

Tres militars russos del servei tècnic que estaven a l’aeròdrom van rebre ferides mortals

Ígor Konashénkov, portaveu de Defensa rus
Ígor Konaixénkov, portaveu de Defensa rus / Ministeri de Defensa rus / Reuters
05 de desembre 2022 - 21:20

Rússia ha acusat Ucraïna aquest dilluns de llançar l’atac més fort al territori rus colpejant dos aeròdroms a centenars de quilòmetres del front. Les explosions han coincidit amb la visita del president rus, Vladímir Putin, al pont de Crimea, danyat fa dos mesos per forces ucraïneses. 

Els objectius d’aquestos drons han sigut dos aeròdroms a la regió de Riazán (Diàguilevo), a menys de dos-cents quilòmetres de Moscú, i Saràtov (Engels), a uns set-cents quilòmetres de la primera línia del front. Segons ha explicat el portaveu de Defensa rus, Ígor Konaixénkov, els atacs els han perpetrat drons ucraïnesos de fabricació soviètica.

La defensa antiaèria russa ha derrocat els drons ucraïnesos, "que volaven a baixa altura" i que es proposaven destruir diversos bombarders estratègics russos estacionats a les seues bases. “A conseqüència de la caiguda i explosió dels fragments dels drons a les bases aèries, dos avions han patit danys insignificants. Tres militars russos del servei tècnic que estaven a l’aeròdrom han rebut ferides mortals”, ha afegit Konaixénkov.

El representant del comandament rus ha afegit que quatre militars més han resultat ferits i els han hospitalitzat.

Encara que Ucraïna no ha reivindicat oficialment l'atac als aeròdroms, l'assessor de la presidència ucraïnesa, Mikhailo Podoliak, ha insinuat en Twitter que aquestes explosions podrien ser una resposta de Kíiv.

Si es confirma l'autoria ucraïnesa, seria el primer atac de Kíiv contra un objectiu enemic situat a diversos centenars de quilòmetres del seu territori. En represàlia, l'exèrcit rus va llançar dilluns un nou bombardeig massiu contra una vintena d'objectius de la infraestructura civil i militar en diverses regions ucraïneses.

També et pot interessar

stats