Rússia afirma que Ucraïna no aguantaria ni un dia sense armes i diners d'Occident

L'expresident rus Medvédev: "Aquesta figura absurda d'opereta que vist una samarreta verda sebosa depén en un 100% de l'armament de l'OTAN i dels diners occidentals"

Dmitry Medvédev visita la planta del Grup Kalashnikov a Izhevsk, Rússia
Dmitri Medvédev visita la planta del Grup Kalashnikov a Izhevsk, Rússia / Ekaterina Shtukina (Efe)

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha afirmat que sense els diners d'Occident i l'armament de l'OTAN Ucraïna no aguantaria ni un dia.

"Aquesta figura absurda d'opereta que vist una samarreta verda greixosa depén al 100% de l'armament de l'OTAN i dels diners occidentals", va escriure en Telegram Medvédev despectivament sobre el president d'Ucraïna, Volodímir Zekenski.

Sense aquests recursos, ha afegit l'expresident rus, "ni Ucraïna ni ell amb la seua camarilla aguantaria un sol dia".

Medvédev no ha escatimat insults per al mandatari ucraïnés, al qual ha comparat amb un gosset que es creu capaç de fer front a un elefant i amb un "ca circense" que actua per indicacions del seu domador.

President de Rússia entre 2008 i 2012, Medvédev va indicar que les ínfules febrils de Zelenski són encoratjades per les injeccions de diners i armament que li inoculen els "metges occidentals".

Ucraïna espera tindre cent tancs de combat llestos per a primavera

Per la seua banda, Ucraïna espera tindre almenys cent carros de combat llestos per a estar operatius a la primavera, però se'n necessitaran 300 en la lluita per recuperar una part significativa de les zones ocupades, segons estimacions recents del comandant en cap Valeri Zalujni.

Als tancs de combat també caldria afegir un altre tipus de suport militar. El ministre d'Afers Eexteriors, Dmitro Kuleba, va assenyalar que el subministrament d'avions de combat moderns serà una nova prioritat en un futur pròxim.

Els analistes militars ucraïnesos coincideixen que l'arribada dels tancs reforçaran "significativament" la capacitat defensiva i ofensiva del país, però no seran "una bala de plata".

I després dels tancs, el caces de combat

Oleksiu Melnik, del think tank Razumkov Centre, va subratllar que la guerra moderna requereix l'ús combinat de tancs, artilleria, infanteria i aviació, amb cada tipus d'armes complementant la resta, per a obtindre els millors resultats. Mikola Bilieskov, de l'ONG Torna viu (Come Back Alive), va tuitar que creu que els caces occidentals de quarta generació acabaran formant part de l'arsenal de l'exèrcit ucraïnés.

Segons Bielieskov, la promesa d'entregar tancs, altres blindats i artilleria a Ucraïna pot incitar Rússia a avançar una gran ofensiva, abans que l'exèrcit ucraïnés estiga significativament reforçat.

Això podria ser contraproduent per a Rússia i augmentar les seues pèrdues. Les seues tropes han aconseguit detindre en gran manera els avanços ucraïnesos després de passar a una estratègia més defensiva, arran de les derrotes a Khàrkiv i Kherson.

Els ucraïnesos no veuen en l'esperat enviament de tancs a Ucraïna un perill d'"escalada", terme utilitzat per comentaristes estrangers amb relació als riscos d'augmentar el suport militar a Ucraïna.

La periodista ucraïnesa Olga Tokariuk considera que la decisió dels aliats occidentals indica que creuen que Ucraïna "pot guanyar aquesta guerra i, el que és més important, que el cost que la perdera i que Rússia la guanyara seria molt més gran en termes de seguretat mundial que en cas contrari".

També et pot interessar

stats