Nou atac amb míssils russos sobre Ucraïna a gran escala neutralitzat

Zelenski condiciona l'eficàcia dels tancs que li subministraran els aliats a la quantitat que en reba i a la velocitat que hi arriben

Edificis residencials danyats a Khàrkiv, Ucraïna
Edificis residencials danyats a Khàrkiv, Ucraïna / Sergey Kozlov (Efe)

Les sirenes d'alerta antimíssils han sonat el matí d'aquest dijous en totes les regions d'Ucraïna, abans que es produïra un atac rus que, segons les autoritats de Kíiv, ha pogut ser neutralitzat de moment.

Nataliia Humeniuk, cap del centre de premsa conjunt del comandament operacional Pivden (sud), ha confirmat que "va sonar una sirena antiaèria en el territori de totes les regions", la qual cosa preveia un nou "atac amb míssils a gran escala".

Segons ha explicat, les autoritats han detectat tres portamíssils en la Mar Negra que estan a punt per a llançar míssils Kalibre en qualsevol moment. Cadascun porta un total de 20 míssils.

Posteriorment, el cap de gabinet de la Presidència, Andrí Iermak, ha dit que, després de sonar les alarmes es van interceptar els primers míssils.

D'altra banda, el comandament de la Força Aèria de l'Exèrcit d'Ucraïna ha assegurat aquest dijous en el seu compte de Facebook que havien aconseguit tombar 24 drons kamikaze de fabricació iraniana la nit del 25 al 26 de gener. Segons dades preliminars, els 24 van ser abatuts per unitats de míssils antiaeris i avions de combat.

L'Administració Militar de Kíiv ha informat, per part seua, que ha derribat uns 15 drons Shahed que apuntaven a la ciutat aquesta nit.

D'altra banda, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha condicionat l'eficàcia dels tancs que li subministraran els aliats a la quantitat que en reba i a la velocitat que hi arriben.

"La clau ara és la velocitat i el volum. La velocitat d'entrenament del nostre exèrcit, la velocitat de subministrament de tancs a Ucraïna. El volum de suport del tanc", ha afirmat en el seu habitual discurs nocturn.

L'arribada dels tancs Leopard 2 i Abrams

La pròxima arribada de tancs Leopard 2 a Ucraïna des d'Alemanya i altres països europeus, a més de carros de combat estatunidencs Abrams, és per a Kíiv una nova basa en el seu intent de frenar a l'Exèrcit rus i reprendre la iniciativa en el camp de batalla, mentre que Rússia assegura que el pla d'Occident està destinat al fracàs.

El mandatari ucraïnés ha agraït als aliats la disposició a proporcionar-los "tancs moderns i molt necessaris", la qual cosa demostra que treballen junts "per a enfortir la llibertat, per a defensar Ucraïna i Europa".

També et pot interessar

stats