Es retira a França la proposició de llei per a abolir les corregudes de bous per la falta de suport
La proposició del diputat d'esquerres, Aymeric Caron, s'ha descartat
La proposició de llei per a abolir les corregudes de bous a França s'ha retirat aquest dijous per la falta de suport parlamentari. El promotor de la petició ha sigut el diputat d'esquerres de la França Insubmisa, Aymeric Caron.
"Ara mateix no és possible abolir les corregudes de bous a França", ha lamentat Caron a l'Assemblea francesa, qui ha denunciat les maniobres d’"obstrucció" de centenars d'esmenes "ridícules". No obstant això, el diputat ha anunciat que tornarà a presentar una nova proposta "transpartidària", però no ha precisat quan ho farà.
Les corregudes de bous estan prohibides a França amb caràcter general, en nom de la interdicció dels maltractaments als animals. Tot i això, la legislació contempla algunes excepcions a les regions del sud de França, en les quals es considera que hi ha una tradició cultural.
El desenllaç d'aquesta iniciativa era, en tot cas, previsible. Actualment, la coalició esquerrana Nupes suma 151 dels 577 escons de l'Assemblea Nacional, per la qual cosa la iniciativa, en cas que passe a la fase de votació, necessitaria el suport d'altres grups per a tindre èxit.
El partit del govern, que disposa d'una majoria relativa de 266 diputats, ha avançat que s'hi oposarà, argumentant que és una tradició molt popular en algunes zones del país.
Una tradició que es remunta al segle XIX
La tradició de les corregudes de bous a França, populars sobretot a la regió del Migdia (la part meridional del país), es remunta a mitjan segle XIX. Més en concret, els historiadors atribueixen la seua implantació en el territori gal a l'esposa de Napoleó III, Eugenia de Montijo, que era originària de Granada.
Però les places de localitats com Nimes, Arlés, Baiona o Perpinyà celebren actualment corregudes només gràcies a una excepció en les lleis franceses que regulen el maltractament animal. Allí on pot esgrimir-se que la lídia és una "tradició cultural", la pràctica està permesa.
En molts d'aquests llocs del sud de França, el cap de setmana passat els aficionats taurins van escenificar la seua oposició a la proposta de prohibició amb manifestacions en aquestes ciutats. En resposta, a París i altres llocs, defensors dels animals es van concentrar també en suport de l'abolició.
A través de la secretària d'Estat de la Ruralitat, Dominique Faure, el govern d'Emmanuel Macron ha manifestat la seua oposició a la prohibició de les corregudes. "És una cultura ancestral, ancorada territorialment, una tradició que passa de generació a generació. Cal respectar aquesta llibertat, igual que cal respectar i entendre els sentiments de qui se sent ferit pel sofriment de l'animal", ha dit Faure.
A més, la secretària d'Estat també ha defés el manteniment de les corregudes de bous pel seu impacte econòmic en les zones en les quals estan permeses.