El Regne Unit autoritza l'ús de la primera pastilla antiviral contra la Covid

L'Agència Europea de Medicaments també està analitzant l'ús d'aquest farmac oral que pot reduir les hospitalitzacions i les morts

Molnupiravir
Molnupiravir / À Punt NTC

Les autoritats sanitàries del Regne Unit han aprovat l'ús de la primera pastilla antiviral contra la Covid-19, el molnupiravir, que podrà usar-se en pacients que han donat positiu en un test i que presenten almenys un factor de risc per a desenvolupar una malaltia greu.

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) també està revisant aquest medicament oral per a tractar la Covid perquè els estudis inicials apunten que pot reduir la capacitat del SARS-CoV-2, el virus que causa la Covid-19, de multiplicar-se en l'organisme, evitant així l'hospitalització o la mort dels pacients amb Covid-19. I la farmacèutica Merck va demanar a l'octubre l'autorització d'ús d'emergència als Estats Units per al seu medicament oral per a tractar pacients lleus o moderats de Covid-19.

L'Agència Reguladora de Medicaments britànica (MHRA, per les seues sigles en anglès) va considerar en un comunicat que el medicament és "segur i efectiu per a reduir el risc d'ingrés hospitalari i mort en persones amb una Covid de suau a moderada que pateixen un risc extra". I el ministre britànic de Sanitat, Sayid Javid, ha destacat en una intervenció en xarxes socials que es tracta d'un "dia històric" per al Regne Unit, en convertir-se en "el primer país en el món que aprova un antiviral per a la Covid que es pot emportar a casa".

També et pot interessar

stats