La farmacèutica Merck sol·licita autorització urgent als Estats Units per al seu medicament contra la Covid greu

Seria el primer medicament antiviral oral i, segons les dades publicades, el molnupiravir podria reduir a la meitat les possibilitats de mort o de ser hospitalitzat

Una imatge del medicament oral contra la Covid greu
Una imatge del medicament oral contra la Covid greu / Merck

La farmacèutica Merck, també coneguda com MSD, ha sol·licitat una autorització d'ús d'emergència als Estats Units per al seu medicament oral per a tractar pacients lleus o moderats de Covid-19. El tractament, molnupiravir, l'ha desenvolupat amb Ridgeback Biotherapeutics, segons ha anunciat aquest dilluns. Si s'autoritza, seria el primer medicament antiviral oral.

La petició es presenta davant l'FDA, l'Agència de Medicaments dels EUA, per al tractament de la Covid-19 de lleu a moderada en adults que estan en risc de progressar a greu i/o d'hospitalització, segons detalla la companyia. Les dades publicades la setmana passada, de fet, van mostrar que el molnupiravir podria reduir a la meitat les possibilitats de mort o de ser hospitalitzat per a les persones amb més risc de contraure Covid-19 greu.

Els medicaments existents inclouen el remdesivir antiviral i la dexametasona esteroide genèrica, els quals generalment només s'administren una vegada que el pacient ja ha sigut hospitalitzat. Fins ara, els fàrmacs d'anticossos monoclonals han tingut una acceptació limitada perquè són difícils d'administrar.

També et pot interessar

stats