Quart dia d'incendis devastadors a Grècia

Més de 600 persones han sigut evacuades de l'illa d'Eubea, prop d'Atenes, mentre que els serveis d'emergències pronostiquen forts vents i temperatures baixes

Els incendis assolen Grècia
Els incendis devasten Grècia / Reuters | Costas Baltas
06 d'agost 2021 - 10:11

L'onada de calor al sud-est d'Europa continua desencadenant incendis de gran magnitud a Grècia. Fins ara són més de mil les hectàrees afectades pel foc des que dimarts es declararen els primers incendis.

Prop d'Atenes, a l'illa d'Eubea, vaixells de la guàrdia costanera ajudats per embarcacions turístiques han traslladat 631 persones des del dijous, fugint dels incendis que han assolat una gran àrea de bosc i que han arribat fins a les platges.

De la mateixa manera, han sigut evacuats nombrosos suburbis al voltant de la carretera principal que uneix la capital hel·lena amb el nord de Grècia. Mentrestant, centenars de bombers tracten de previndre que les flames s'escampen a la ciutat de Marató, molt prop de la zona.

Les temperatures s'han mantingut per damunt dels 40º durant tota la setmana i no s'espera que s'atenuen. A aquesta circumstància cal sumar el fet que s'esperen forts vents que escampen les flames amb més força.

A banda de les evacuacions massives, els incendis han deixat al país la destrucció de centenars de cases i vehicles. Així mateix, dotze persones han hagut de ser ingressades a l'hospital, inclosos dos bombers voluntaris que estan ingressats en la unitat de cures intensives per cremades.

El primer ministre, Kyriakos Mitsotakis, insta la gent a complir les ordes d'evacuació i evitar viatges innecessaris. "Estem davant de condicions sense precedents, ja que molts dies d'onada de calor han convertit tot el país en un barril de pólvora", ha comunicat en una aparició televisiva especial.

Amb la també preocupant situació a Turquia, on continuen intentant extingir els incendis després d'una setmana, Mitsotakis considera primordial reforçar la preparació per a fer front al clima rigorós, desencadenant dels incendis.

També et pot interessar

stats