Punt final als 47 anys de permanència del Regne Unit a la UE

El Parlament Europeu ratifica l’acord comercial entre Brusel·les i Londres, que materialitzarà definitivament el Brexit

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el responsable de les relacions amb el Regne Unit, accedeixen a la seu del parlament a Brusel·les
La presidenta de la Comissió Europea i el responsable de les relacions amb el Regne Unit entren a la seu del Parlament a Brusel·les / Reuters

La Unió Europea (UE) ha posat el punt final als 47 anys del Regne Unit com a país membre d’aquesta organització. El Parlament Europeu ha ratificat aquest dimecres l'acord comercial i de cooperació entre la UE i el Regne Unit, tràmit amb el qual conclouen quatre anys d’intenses negociacions entre Londres i Brussel·les després que el Regne Unit comunicara l'intenció d’abandonar la UE. 

L’acord, que regularà les relacions entre les dos parts, ha prosperat al Parlament Europeu amb 660 vots a favor, 5 en contra i 32 abstencions.

El passat mes de desembre el Parlament britànic va aprovar l’acord que regularà la relació amb la Unió Europea a partir d’ara. Uns dies abans, els 27 països de la UE també van impulsar l'acord per a la relació futura amb el Regne Unit després del Brexit, pas necessari perquè el pacte aconseguit la nit de Nadal poguera aplicar-se parcialment a partir de l'1 de gener. 

Ara, amb el tràmit d’aquest dimecres, s’aprova definitivament el nou marc internacional que queda establit després que el Regne Unit abandonara formalment la Unió Europea el passat 1 de gener. 

També et pot interessar

stats