La pressió augmenta sobre Liz Truss amb la segona dimissió al seu govern en una setmana

La responsable de la cartera d’Interior, Suella Braverman, ha renunciat al càrrec aquest dimecres un més i mig després d’assumir-lo

La responsable de la cartera d’Interior britànica, Suella Braverman, en Downing Street
La responsable de la cartera d’Interior britànica, Suella Braverman, en Downing Street / Toby Melville / Reutres

Creix la pressió al voltant de la primera ministra britànica, la conservadora Liz Truss, envoltada per la seua polèmica gestió econòmica poc més d'un mes i mig després d'haver accedit al càrrec. Sis dies després de la renúncia del seu ministre d’Economia, Kwasi Kwarteng, ara és la ministra d'Interior, Suella Braverman, qui ha dimitit aquest dimecres. Braverman feia només un mes i mig que estava en el càrrec, des de l'arribada al poder de Truss, segons ha informat la BBC.

La renúncia es produeix entre creixents pressions dins del Partit Conservador perquè Truss abandone Downing Street, davant la tempesta financera i l'enfonsament en les enquestes que ha provocat la seua massiva retallada d'impostos, que s’ha vist obligada a retirar.

Les regles internes del grup parlamentari tory concedeixen una treva d'un any fins a poder convocar una moció de censura interna contra un nou líder, instrument que ja van emprar el juny passat contra Boris Johnson.

Si finalment deixa Downing Street i és reemplaçada per un altre membre del seu partit, els conservadors hauran tingut cinc primers ministres en només sis anys, després de David Cameron, Theresa May, Boris Johnson i la mateixa Truss. 

També et pot interessar

stats