Liz Truss serà la nova primera ministra britànica

L'actual ministra d'Exteriors s'ha imposat en les primàries del Partit Conservador i substituirà Boris Johnson

Liz Truss parla després de ser anunciada com la pròxima Primera Ministra de Gran Bretanya
Liz Truss parla després de ser anunciada com la pròxima primera ministra britànica / Reuters

La ministra britànica d'Afers Estrangers, Liz Truss, és la nova líder del Partit Conservador i es convertirà, per tant, en primera ministra del Regne Unit, després d'imposar-se en les eleccions primàries dels tories a l'extitular d'Economia Rishi Sunak, tal com ha anunciat aquest dilluns la formació en un acte a Londres.

Truss substituirà aquest dimarts Boris Johnson en el lideratge de l'executiu, una vegada la reba la reina Isabel II al castell de Balmoral (Escòcia) i es convertirà en la tercera dona conservadora al capdavant del Regne Unit després de Margaret Thatcher i Theresa May.

La pròxima ocupant del número 10 de Downing Street ha promés "governar com una conservadora" i complir el seu compromís d'abaixar impostos, resoldre la crisi energètica i arreglar la sanitat pública.

"Vaig fer campanya com a conservadora i governaré com a conservadora. Compliré amb la baixada d'impostos, amb la crisi de l'energia (...) i amb el NHS (sistema públic de sanitat)", ha dit en el seu primer discurs després de véncer Sunak en les primàries.

També et pot interessar

stats