La policia dispersa la marxa de l'Orgull a Istanbul i deté més de 20 persones

El 2014 va ser l'últim any que es va autoritzar la marxa de l'Orgull, a pesar que l'homosexualitat és legal a Turquia des de 1858

Policia antidisturbis a Istambul dispersen la marxa de l'Orgull
Policia antidisturbis a Istanbul dispersa la marxa de l'Orgull / Erdem Sahin (Efe)

Unitats antidisturbis de la policia han dispersat aquest dissabte amb gasos lacrimògens una marxa no autoritzada de centenars de persones que tractaven de celebrar el Dia de l'Orgull al centre d'Istanbul, a Turquia.

Els manifestants es van congregar en un barri pròxim a l'emblemàtica plaça Taksim, envoltada amb tanques per la policia per a previndre possibles protestes i van marxar per l'avinguda Istiklal, l'artèria comercial i d'oci de la capital turca.

Els agents van llançar gasos lacrimògens i bales de goma contra els participants i van detindre més de 20 persones, entre elles un fotoperiodista, segons alguns mitjans turcs.

Des de 2003, la marxa de l'Orgull s'havia celebrat de manera festiva i pacífica al carrer d'Istiklal, amb una afluència de desenes de milers de persones en 2014, l'últim any que va ser autoritzada.

Des de llavors, el govern ha vetat la marxa sota diverses justificacions, entre elles la de "vulneració de la moral pública", malgrat que l'homosexualitat és legal a Turquia des de 1858. En l'últim any, la bandera amb l'arc de sant martí, símbol de la comunitat LGTBI, s'ha convertit en l'enemic públic principal dels sectors islamistes i conservadors que donen suport al govern del president, Recep Tayyip Erdogan.

També et pot interessar

stats