La plataforma de criptomonedes FTX es declara en bancarrota

El conseller delegat, Samuel Bankman-Fried, ha dimitit i l'ha substituït John J. Ray III

Logo de la plataforma de criptomonedes FTX
Logo de la plataforma de criptomonedes FTX / Europa Press

La plataforma de compravenda de criptomonedes i altres actius criptogràfics FTX s’ha acollit a la protecció del capítol 11 de la llei de fallides dels Estats Units per a dur a terme de forma ordenada el procés d’avaluació i liquidació d’actius en benefici de les parts interessades, segons ha informat la companyia.

L’empresa ha indicat, en un comunicat, que el procés d'FTX Group inclou FTX US, així com la firma comercial Alamenda Research i un total de 130 entitats financeres. També ha informat que el seu conseller delegat, Samuel Bankman-Fried, ha dimitit i l'ha substituït John J. Ray III. 

Ray ha explicat que el grup té actius valuosos que només poden administrar-se de forma efectiva en un procés organitzat i conjunt, i que l’alleujament immediat que els dona acollir-se a aquesta llei els atorga l'oportunitat d’avaluar la situació i desenvolupar un procés per maximitzar les recuperacions per a les parts interessades. 

A més, ha assegurat a totes les parts interessades en la plataforma que executaran “aquesta tasca amb diligència, minuciositat i transparència”.

La solvència d'FTX estava en entredit des que el seu rival Binance va decidir recular en la intenció d’acudir al rescat de la plataforma, després d’haver fet la diligència deguda i davant de l’obertura d’investigacions per agències governamentals als Estats Units. 

Prèviament, en una conferència amb inversors, qui llavors encara era conseller delegat d'FTX, Sam Bankman-Fried, havia xifrat en uns 8.000 milions de dòlars (una xifra similar en euros) el forat de la plataforma, incloent-hi la necessitat d'uns 4.000 milions de dòlars perquè la firma poguera mantindre la solvència.

També et pot interessar

stats