José María Lerma (assessor financer): “Per a invertir en criptomonedes cal formar-se, informar-se i diversificar la inversió”

L’analista independent fa aquestes recomanacions després que la fallida de la criptomoneda TerraUSD haja causat una baixada del 24% en tot el sector

L’Atlètic Saguntí és el primer equip de la lliga espanyola que paga les primes en criptomonedes
La fallida de la criptomoneda TerraUSD ha causat una baixada del 24% en tot el sector / À Punt NTC

Aquesta ha sigut una setmana d’autèntic pànic per al sector de les criptomonedes, ja que s’han produït importants pèrdues en les cotitzacions d'aquests productes financers, perquè la moneda TerraUSD ha arribat a perdre en pocs dies el 99% del seu valor.

L’expert en criptomonedes i analista independent José María Lerma ha explicat a la ràdio d'À Punt que les criptomonedes són un actiu financer molt volàtil, i això va conduir a la creació de monedes estables, com és el cas de TerraUSD. Aquestes monedes tracten de tindre una paritat amb el dòlar per a suposar inversions més estables, però situacions com la que s’ha produït aquesta setmana han demostrat que les monedes estables també són vulnerables.

Les criptomonedes estables intenten tindre una paritat amb el dòlar per ser menys volàtils, però açò no sempre funciona José María Lerma - Assesor financer independent

Segons Lerma, la caiguda d'aquesta moneda estable aquesta setmana ha provocat grans pèrdues als inversors que, en molts casos han passat de tindre una cotització de 87,81 dòlars el 5 de maig a una de 0,0005 dòlars aquest divendres dia 13. Açò, afirma l’analista, significa una fallida total del producte, que ha causat una “vertadera sagnia” i un gran forat per a molts inversors. 

A més, assenyala Lerma, la davallada de TerraUSD s'ha contagiat a la resta del sector fent que, fins ahir dijous, el mercat de bitcoin perdera un 24%, tot i que aquest divendres ja s’ha recuperat una mica. L’expert espera que la recuperació es traduïsca en una revalorització de les criptomonedes i un canvi de sentit en el sector que pose fi a aquesta sagnia, tornant a les fluctuacions considerades normals dins del món de les criptomonedes. 

Arran del pànic viscut durant la setmana, l’assessor financer adverteix que invertir en aquest sector sense tindre tota la informació i formació necessària “pot conduir més fàcilment a una fallida del nostre compte bancari que a un benefici”.

Qui vulga treballar amb criptomonedes ha de formar-se i informar-se per saber els riscos que corre, igual que amb qualsevol altre actiu, i, sobretot, diversificar José María Lerma - Assessor financer independent

Per això recomana encaridament que qui vulga invertir en criptomonedes es forme i s’informe molt bé per a saber quins són els riscos que corre. També que, com en qualsevol altre actiu, es diversifiquen les inversions per a evitar que la caiguda d’una sola criptomoneda ens porte a la fallida. 

També et pot interessar

stats