Quins perills comporta invertir en criptomonedes?

Les estafes en falses inversions han crescut en els últims mesos

Quins perills comporta invertir en criptomonedes? / À Punt NTC

Els anuncis d'alta rendibilitat de la inversió en criptomonedes i la creixent popularitat han fet que, cada vegada més, moltes persones posen els estalvis en aquest actiu. Aquesta divisa digital engendra una sèrie de perills que cal tindre en compte abans de llançar-se a comprar.

Els casos de guanys en temps rècord gràcies a les criptomonedes s'han viralitzat en les xarxes i han contribuït a una febra que enganxa inversors sense cap experiència en finances. Els experts recomanen formació, i sobretot, informació. L’analista José María Lerma explica que aquests anuncies d’alta rendibilitat també és una llavor per atraure futures estafes.

Tal com apunta Lerma, les estafes en falses inversions amb criptomonedes han crescut en els últims mesos. El mètode més conegut és l'esquema Ponzi, que es tracta d'induir a engany els perjudicats, fent-los creure que els guanys procedeixen d'una activitat legal. Però els fons venen d'altres inversors enganyats. En veure l'èxit dels primers, les víctimes inverteixen més quantitats de diners i atrauen més inversors.

Hi ha 14.800 tipus de criptomonedes en circulació virtual. Empreses multinacionals de tot el món les estan incorporant i els mercats financers ja prenen com una referència la cotització en bitcoins. Per això els experts insisteixen: “Si ens diuen que no hi ha risc o és poc, ho hem d’obviar, hem d’eixir corrent”. 

El Salvador ja l'ha incorporada com a moneda nacional de pagament. Una divisa digital que ha vingut per a quedar-se i per a conviure amb les monedes regulades.

També et pot interessar

stats