Bitcoin ha perdut el 60% del seu valor durant el primer trimestre de 2022

Els analistes creuen que l'enfonsament de la criptomoneda es deu a l'enduriment de les polítiques monetàries dels bancs centrals, amb el consegüent temor a una recessió

Imatge de criptomonedes
Imatge de criptomonedes / Efe

El Bitcoin, la criptomoneda més coneguda del mercat, continua en caiguda lliure i aquest dijous a penes supera els 19.000 dòlars, amb el que tancarà el primer semestre de l'any amb unes pèrdues de quasi el 60% del seu valor, segons les dades de Bloomberg.

Així mateix, la caiguda acumulada des dels màxims que va aconseguir el novembre passat, quan el Bitcoin va fregar els 69.000 dòlars, arriben al 72%.

A mitja sessió d'aquest dijous, el Bitcoin baixa quasi un 6%, fins als 19.000 dòlars, la qual cosa suposa aqueixa pèrdua de quasi el 60% respecte als més de 46.700 dòlars que cotitzava a inici d'any. És el quart dia consecutiu de caiguda i ho fa aquest dijous amb més força després que els presidents de la Reserva Federal estatunidenca (Fed), el Banc Central Europeu (BCE) i el Banc d'Anglaterra es mostraren ahir decidits a controlar la inflació utilitzant, si fóra necessari, totes les eines al seu abast.

Els analistes expliquen que l'enfonsament que registra la criptomoneda es deu a l'enduriment de les polítiques monetàries dels bancs centrals, amb el consegüent temor dels mercats a una recessió. També respon a les mesures adoptades per diverses empreses del sector davant la por a un període prolongat de preus a la baixa, que han generat desconfiança entre els usuaris.

L'ether, la segona criptomoneda més coneguda del mercat, també es desploma aquesta jornada un 8%.

També et pot interessar

stats