El mercat de les criptomonedes es desploma

Bitcoin, la principal criptomoneda, ha perdut en deu dies un 35% del seu valor i val tres vegades menys que al novembre, quan va aconseguir el seu màxim històric

El bitcoin està en una tendència baixista
El bitcoin està en una tendència baixista / Nuttapon Averuttaman (Shutterstock)

Les criptomonedes aprofundeixen en les seues pèrdues en un escenari de pujada de tipus d'interés, inflació disparada i incertesa dels mercats. En els últims dies aquest mercat s'ha tenyit de roig i les caigudes no han deixat de succeir-se.

Bitcoin, la principal criptomoneda, ha tornat a caure abruptament i ha trencat el pis dels 21.000 dòlars i aquest dimecres a les 10:30 hores cotitzava a 20.377 dòlars, un nivell que no es veia des del 2020. En deu dies ha perdut un 35% del seu valor.

Les criptomonedes cotitzen a la baixa des de novembre de l'any passat, després d'un ral·li alcista que les va catapultar a màxims històrics. El 9 de novembre, bitcoin es venia a 68.190 dòlars, tres vegades més car que aquest dimecres, la qual cosa suposa una caiguda del 70% des de màxims. Ethereum, segona criptomoneda per capitalització, ha caigut un 69% des de principis d'any.

"La confiança ha canviat dràsticament donades les pujades de tipus de la Fed i la gestió de la inflació. També estem veient potencialment una recessió", ha dit Vijay Ayyar, vicepresident la plataforma d'intercanvi de criptomonedes Luno.

En aquest context i davant aquestes fortes caigudes, Binance va decidir suspendre temporalment el dilluns les retirades a través de la xarxa bitcoin a conseqüència de l'embossament d'un dels lots processats.

Corralito en Celsius Network

La plataforma de negociació i préstec de criptomonedes Celsius Network també va decidir suspendre totes les retirades, intercanvis i transferències entre comptes a conseqüència de les "condicions extremes" del mercat. Un fet que ha afectat també les cotitzacions de les criptomenedes. "La situació de Celsius definitivament està agregant combustible al foc", ha dit Ayyar.

També et pot interessar

stats