Els plans de Musk per a Twitter: convertir-lo en "la font d'informació més rigorosa del món"

El magnat avança que els comptes amb noms falsos que simulen una altra identitat sense especificar que són paròdia seran suspesos

Musk assisteix a una conferència a Manhattan el passat 4 de novembre
Musk assisteix a una conferència a Manhattan el passat 4 de novembre / Andrew Kelly (Reuters)

El magnat Elon Musk, nou propietari únic de Twitter des de la setmana passada, vol que la xarxa social esdevinga "la font d'informació més rigorosa del món". El també amo de Tesla i SpaceX va donant a poc a poc pistes dels plans de futur que té per a la plataforma, després d'haver posat en marxa un polèmic pla d'acomiadaments massius que podria afectar la meitat de la plantilla global de l'empresa. Musk considera que la "missió" que té després d'haver adquirit la firma del pardal blau és convertir-la "de bon tros" en la font més fiable del món, gràcies a l'exactitud de la informació que s'hi difonga.

Sobre les limitacions de continguts, el multimilionari, qui es declara amb freqüència un "absolutista de la llibertat d'expressió", ha posat aquest dilluns en Twitter un exemple del que per a ell indica aquest compromís: ha assegurat que no pensa bloquejar el compte d'un usuari que rastreja el moviment del seu avió privat (@ElonJet, amb 491.800 seguidors) tot i que això suposa "un risc directe a la seguretat personal".

Poc abans, ha compartit alguns detalls sobre el control de comptes que pensa exercir en Twitter. Per exemple, els perfils amb noms falsos "que simulen una altra identitat sense especificar que són paròdia" seran definitivament suspesos, ha advertit. Musk ha assenyalat que la companyia ja ha enviat avisos de suspensió, però ara que han emprés una verificació en massa "ja no hi haurà advertiments", ha precisat. També havia dit que això seria una condició per a inscriure's en el Twitter Blue, el servei prèmium, sense aclarir si afectaria qualsevol altre compte comú.

Precisament en el conflictiu procés de compra de Twitter que ha durat diversos mesos, el magnat assegurava que la quantitat de comptes falsos (bots) era molt superior al 5% que quantificava aleshores l'empresa. Això va ser una de les raons que van retardar l'operació comercial perquè, pel que sembla, Musk pretenia una rebaixa en la quantitat pactada de 44.000 milions de dòlars, que finalment va pagar íntegrament.

També et pot interessar

stats