Pfizer inicia l’assaig d’un fàrmac oral per a evitar l’estadi greu de la Covid-19

El laboratori investiga un altre medicament, per via intravenosa, per a tractar pacients ja hospitalitzats. 

Un vianant passa per davant de l’edifici que té la farmaceútica Pfizer a Nova York
Un vianant passa per davant de l’edifici que té la farmaceútica Pfizer a Nova York
24 de març 2021 - 10:37

La farmacèutica Pfizer, que fabrica una de les vacunes autoritzades contra la Covid-19 que ja s’estan administrant, ha iniciat un assaig clínic als Estats Units amb un fàrmac contra el coronavirus que s'administraria per la via oral. Si aquest estudi ofereix bons resultats, el medicament podria prescriure’s “amb el primer senyal d’infecció, sense requerir que els pacients siguen hospitalitzats o estiguen en les unitats de crítics”, segons va avançar un dels científics que treballa per a la farmaceútica, Mikael Dolsten. 

En estudis in vitro, el medicament del laboratori nord-americà ha demostrat ser "un potent inhibidor de proteases amb activitat antiviral” contra la SARS-CoV-2 i altres coronavirus. Per aquesta raó, el fàrmac que ara s’investiga podria tindre un "potencial" per al tractament de la Covid-19 i altres "amenaces".

Pfizer va indicar que l'assaig clínic del fàrmac oral que promou, en la seua fase més primerenca, s’ha provat amb dosis individuals i ara està "progressant cap a múltiples dosis ascendents" en persones adultes sanes amb la finalitat de comprovar la "seguretat i tolerabilitat".

Els inhibidors de proteases són un grup de fàrmacs que inhibeixen els enzims que necessita un virus per a replicar-se en les cèl·lules humanes, i han sigut utilitzats per a tractar altres patògens virals, com el VIH i el virus de l'Hepatitis C.

Basat en un sistema inhibidor de proteases

A més del medicament que s’ingeriria per via oral, Pfizer estudia un altre inhibidor de proteases que s’administra per via intravenosa i que podria convertir-se en una "nova opció de tractament per a pacients hospitalitzats".

Així mateix, des d’aquesta indústria farmacèutica assenyalen que “junts, els dos (fàrmacs) tenen potencial per a crear un paradigma de tractament íntegre que complemente la vacunació en els casos en què encara es desenvolupe la malaltia”. 

Des del laboratori assenyalen que, tenint en compte les mutacions del virus i l’impacte global que està tenint la malaltia que provoca el coronavirus, serà essencial disposar d’opcions terapèutiques.  

També et pot interessar

stats